Курдські лідери закликали до «загальної мобілізації» вздовж кордону з Туреччиною

Курдські лідери закликали до «загальної мобілізації» вздовж кордону з Туреччиною

11.10.19 08:07 0 534
Курдські лідери закликали до «загальної мобілізації» вздовж кордону з Туреччиною після того, як Анкара заявила, що збирається почати наступ на північ Сирії після виведення військ США з цього району.

Цивільна адміністрація, очолювана курдами в північно-східній Сирії, 9 жовтня попередила про «гуманітарну катастрофу» на півночі Сирії, якщо там розпочнуться військові дії.

«Ми закликаємо наш народ, всі етнічні групи, рухатися в напрямку районів, близьких до кордону з Туреччиною, для проведення актів спротиву в це складний історичний час», – йдеться у заяві курдських лідерів, об'єднаних у так звану Автономну адміністрацію Північної і Східної Сирії.

Напередодні офіційна Анкара заявила, що «найближчим часом» почне наступ на півночі Сирії на тлі посилених нею позицій на кордоні з цією країною. Пізно ввечері 8 жовтня десятки військових вантажівок, бронетранспортерів і танків рухались в бік кордону Туреччини з Сирією.

Раніше сили США почали виведення військ з районів, розташованих уздовж сирійського кордону з Туреччиною, через кілька годин після того, як Вашингтон оголосив, що буде триматися осторонь планованої турецької операції проти курдських сил в північно-східній Сирії.

Курдські сили, як союзник Штатів в регіоні у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», назвали виведення американських військ з північно-східної Сирії «ударом в спину».

Президент Туреччини Ердоган повідомив, що планує відвідати Вашингтон у першій половині листопада, щоб обговорити з Трампом плани щодо «зони безпеки». Очікується, що відповідна зона безпеки має бути створена на схід від річки Євфрат у Сирії. Трамп підтвердив, що така зустріч у Білому домі відбудеться 13 листопада. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незалежний експерт ...
Наступна новина: Нобелівський комітет ...

КОМЕНТАРІ