Як вибрати обідній стіл: поради та рекомендації?

Як вибрати обідній стіл: поради та рекомендації?

11.10.19 20:31 0 2469

Огляньте свою квартиру та зверніть увагу на меблі які стоять в кожній кімнаті. Швидше за все у вітальні у вас є журнальний столик, в спальні трюмо, в кабіні письмовий стіл, ну і, звичайно ж, на кухні — обідній стіл. Це свідчить про те, що стіл є обов'язковою частиною інтер'єру житлового простору. Саме тому пропозиція продавців на ринку меблів настільки велика, що за допомогою класифікації можна написати цілу енциклопедію про цей вид меблів. Але ми постараємося коротко розповісти вам про те, як правильно вибрати та купити обідній стіл правильно і дамо кілька порад, щодо його форми, дизайну та матеріалу.

Як підібрати обідній стіл і зробити кухню затишною та просторою?

Відповідей на це питання — більш ніж достатньо. Ці меблі спрямовані на облаштування домашньої їдальні або робочої зони. На стіл ставиться вже готова їжа або він служить предметом для її приготування. Він може виконувати відразу кілька функцій, тому ставитися до розряду універсальних меблів. Саме тому столи можна поставити як на кухні, так і у вітальні. Про те, якими критеріями користуватися в процесі вибору цих меблів і на що потрібно звертати увагу в першу чергу ми поговоримо далі.

Зовнішній вигляд меблів

Через те що різноманітність кольорової палітри цих меблів неймовірно велике, часом, вибрати стіл навіть складніше ніж машину. Головне щоб колір меблів відмінно поєднувався з основною гамою інтер'єру кухні або їдальні. Якщо ви не замовляєте цілу модульну систему, а купуєте стіл окремо, то зверніть увагу на зовнішній вигляд решти меблів в приміщенні. Якщо ви прихильник сучасного методу оформлення і вибору одного дизайну, то стіл також повинен бути відповідним для нього. Наприклад:

  • Для класики можна вибрати масивну модель з дерева;
  • Для хай-теку підійде скляний стіл на хромованих ніжках;
  • Є також і комбіновані моделі. Вони поєднують в собі відразу кілька матеріалів: скло + дерево, метал + пластик і так далі.

Таким чином, ви отримуєте щось особливе та унікальне. Мало у кого на кухні можна побачити гарнітури такого плану. Щоб поставити такі меблі у себе на кухні, безумовно, потрібно бути екстравертом.

З чого роблять столи?

Матеріал грає не останню роль щодо багатьох характеристик меблів. У магазинах ви можете знайти: дерев'яний, металевий, пластмасовий та скляний кухонний стіл. Найпопулярнішим вважається класичний обідній стіл з дерева. Також бувають і комбіновані моделі.

Конструкція

Складність меблів безпосередньо залежить від її конструкції особливо від наявності додаткових елементів, нетрадиційних для цього предмета інтер'єру. Як виглядають найпростіші моделі нам відомо — це традиційна прямокутна форма стільниці, до якої прикріплені чотири опори в кожному кутку. Складні моделі столу можуть включати у свою конструкцію навіть дві стільниці одночасно. Даний прийом часто зустрічається у скляних столів і використовується для того щоб знизити прозорість матеріалу.

Одними з найпопулярніших моделей сучасності стали столи трансформери. Перевага таких столів є можливість змінювати параметри меблів, її ширину та висоту. Такі моделі можуть спочатку мати форму маленького столу на 4 людини та трансформуватися в величезні меблі розраховані на 6 або 8 чоловік. У комплекті таких розсувних меблів завжди йде додаткова стільниця.

Якщо ви хочете щоб столом могла користуватися дитина, його можна опустити до потрібного рівня. Так малюк зможе малювати на ньому або робити уроки. Такі особливості щодо конструкції можуть позначитися і на мобільності меблів. Щоб вам було зручніше переміщати меблі на ніжках можуть бути прикріплені коліщатка, а збоку зручна ручка.

Як правильно вибрати обідній стіл?

Перед покупкою, необхідно вибрати оптимальний розмір обіднього столу. Для цього, виберіть місце, де він буде стояти, мобільні моделі не варіант для меблів даного типу. Подумайте, скільки гостей Ви хотіли б за ним розмістити. Форма повинна поєднуватися з іншими предметами в кімнаті. Матеріал і колір обіднього столу також відноситься до цього правила. Якщо ви зробили замовлення через інтернет, відразу після доставки перевірте його цілісність. Якщо стіл збірний, подивіться, щоб ніжки міцно кріпилися до основи, не було подряпин, відколів і тріщин, меблі стояли рівно та не хиталися.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ