З яких матеріалів складається пластикова картка?

З яких матеріалів складається пластикова картка?

12.10.19 21:46 0 5633

Сьогодні пластикові карти можна зустріти майже скрізь (кредитки, картки членів клубів, дисконтні та подарункові картки та т. д.).  А ви знаєте як і з чого їх виготовляють? Якщо ні, тоді читайте далі. А розповість нам про це співробітник компанії "ДНЕПРОКАРД": https://dneprocard.com.ua/, яка безпосередньо займається виготовленням усіх видів пластикових карт.

Пластикова карта: що потрібно знати?

Пластикова карта складається з двох шарів — білого або металізованого пластика та двох шарів прозорого ламінату. Пластик буває різної товщини та різних відтінків.

За товщиною пластик буває, як правило, 0,3 мм (стандартний) та 0,15 мм (тонкий). За різновиди відтінків пластик буває класично білий, білосніжний з блакитним відтінком і білий з жовтуватим молочним відтінком. Незначно, але все ж, іноді колір пластика може вплинути на подальший відтінок пластикових карт, видрукуваний на ньому.

Шляхом використання при друку того чи іншого пластика, можна домогтися в результаті роботи появи унікального продукту. Не стандартних відтінків кольору, цікавих ефектів і т. д.

В процесі виготовлення пластикова карта підлягає обов'язковій двосторонньої ламінації. Ламінація це технологічний процес при якому листи пластику з видрукуваним на них зображенням поміщаються в ламінатор і під високим тиском і високою температурою запікаються з листами прозорого ламінату. Ламінат, як і пластик, то ж розрізняється по товщині. Буває тонкий ламінат 0,06 мм, стандартний 0,08 мм і потовщений 0,1 мм. Для виготовлення стандартної пластикової карти застосовують ламінат товщиною 0,08 мм.

Таким чином, якщо виготовляти стандартну пластикову дисконтну карту, вона буде мати підсумкову товщину 0,76 мм. Ці параметри відповідають міжнародним стандартам ISO 7810.

Як виготовляють пластикові дисконтні картки?

В процесі виготовлення пластикових карт два шари пластику розміром А3 або А4 з'єднуються з двома шарами ламінату і запікаються під високим тиском і температурою не менше 126 0 С у спеціальному прес-ламінаторі.

Після спікання, на виході отримується один цілісний лист формату А3 або А4 (це залежить від обладнання, що має друкарня) на якому розташовані зображення пластикових карт. Далі в процесі обрізки, картка набуває стандартних розмірів 86х54 мм.

Процес виготовлення пластикових карт добігає кінця, коли картки розкладені по номерах або штрихкод і упаковані в пачки по 50 шт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Покупка одягу в ...
Наступна новина: Как выбрать оборудование ...

КОМЕНТАРІ