Мінфін США отримав нові повноваження для запровадження санкцій

Мінфін США отримав нові повноваження для запровадження санкцій

13.10.19 09:04 0 2629
Президент США Дональд Трамп наділив Федеральне казначейство новими виконавчими повноваженнями. Відтепер Міністерство фінансів США зможе, за погодженням з Трампом і главою Держдепартаменту Майком Помпео, вводити нові значні санкції щодо «будь-якої особи», що має зв'язки з урядом Туреччини.

Постійний представник США в ООН Келлі Крафт 10 жовтня попередила Туреччину, що операція проти курдів на північному сході Сирії матиме наслідки, якщо Анкара не захистить вразливі категорії населення і не зуміє стримати терористичне угрупування «Ісламська держава».

Країни Європейського союзу обговорять можливе введення санкцій проти Туреччини в зв'язку з її операцією на півночі Сирії на найближчому саміті ЄС, який відбудеться наступного тижня в Брюсселі, заявила французький міністр у справах ЄС Амелі де Моншален.

Більшість держав ЄС різко засудило турецьку операцію проти сирійських курдів. Рада Безпеки ООН напередодні на вимогу низки європейських країн за зачиненими дверима обговорила ситуацію в Сирії. Ніяких заяв за підсумками обговорення не ухвалили.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міністерство оборони ...

КОМЕНТАРІ