Сирійські курди уклали угоду з офіційним Дамаском

Сирійські курди уклали угоду з офіційним Дамаском

15.10.19 12:30 0 1420
Сирійські демократичні сили – курдські збройні формування, які контролюють північний схід Сирії – уклали угоду з урядом Башара Асада про розміщення урядових військ в кількох містах для захисту їх від наступу Туреччини.

Про угоду стало відомо в ніч на понеділок, 14 жовтня. Раніше представник сирійської армії заявив, що вона отримала наказ вирушити на північ, щоб протидіяти «турецькій агресії».

Вранці в понеділок війська Асада зайняли місто Тель-Тамер, який знаходиться на передбачуваному шляху наступу турецьких військ. Також повідомляється про перехід під контроль сирійських військ авіабази Табка, яку раніше використовувала міжнародна коаліція на чолі з США, і кількох інших пунктів на північному сході Сирії.

Відповідно до угоди, війська Асада повинні увійти у великі міста на шляху турецького наступу і тим самим поставити перед Туреччиною дилему – припинити його або ж вступити в бої з регулярною сирійською армією.

Представники сирійських курдів підкреслюють, що угода з Асадом поки стосується лише військової підтримки. Політичні питання майбутнього устрою північного сходу Сирії не обговорювалися. За словами представників курдів, вони були змушені звернутися до офіційного Дамаску за захистом після того, як Сполучені Штати вирішили вивести свої війська з півночі Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенс заявив,що Трамп ...
Наступна новина: Українські позиції на ...

КОМЕНТАРІ