Німеччина і Франція припиняють поставки зброї до Туреччини

Німеччина і Франція припиняють поставки зброї до Туреччини

15.10.19 10:19 0 710
Франція і Німеччина оголосили, що припиняють поставки озброєнь до Туреччини у зв'язку з бойовими діями, розпочатими Анкарою проти курдських збройних загонів на північному сході Сирії.

Про це 12 жовтня оголосили у Міністерстві закордонних справ Німеччини, а також спільно міністерства закордонних справ і оборони Франції.

«Очікуючи закінчення цього наступу, Франція вирішила призупинити всі плани щодо експорту до Туреччини зброї, яка могла б бути використана в цьому наступі. Це рішення набуває чинності негайно», – йдеться у французькій заяві.

За повідомленням, міністри закордонних справ Європейського союзу узгоджуватимуть свою позицію на зустрічі в Люксембурзі 14 жовтня.

Німецькі ЗМІ цитують заяву голови МЗС Гайка Мааса, який сказав, що Німеччина не видаватиме нових дозволів на постачання будь-якого військового обладнання, яке Туреччина може використати в Сирії.

Турецькі війська 9 жовтня почали військову операцію і перейшли сирійський кордон. Військові дії почалися після заяви президента США Дональда Трампа про виведення військ США, які надавали підтримку курдським загонам в їхній боротьбі проти екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Командування сирійських курдів розкритикувало США за такі дії.

США і Європейський союз вже виступили з попередженнями на адресу Туреччини про можливі санкції за наступальну операцію в Сирії.

Голова Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт 12 жовтня закликав Туреччину припинити військові дії та вивести свої сили з території Сирії. Він заявив, що військова операція Туреччини спричинила нову хвилю біженців і ставить під загрозу «досягнення», здобуті в боротьбі з екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Синоптики прогнозують ...
Наступна новина: Нобелівську премію з ...

КОМЕНТАРІ