Cергій Надал: «Степан Бандера — це прапор української Незалежності»

Cергій Надал: «Степан Бандера — це прапор української Незалежності»

16.10.19 11:25 0 899
15 жовтня, наступного дня після славної Покрови, українські патріоти у всьому світі відзначають день пам`яті Провідника ОУН Степана Бандери.

60 років тому Бандеру підступно вбив агент радянського КДБ Богдан Сташинський під безпосереднім керівництвом глави радянської спецслужби Олександра Шелепіна та за прямим наказом генерального секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова.

Бандеру боялися Кремлі навіть через багато років після Другої світової війни, коли УПА вже не вела активних бойових дій. Ім’я Степана Бандери і викликає ненависть кожного ворога України, як внутрішнього, так і зовнішнього. Бо він загрожує будь-якому ворогові. Він ніс і досі несе ідею сильної, незламної, могутньої України “час якої настав” і яку “не спинити”

Степан Бандера займав особливу роль у боротьбі за Незалежність і становленні України. Прізвище нашого Провідника перекладається з кількох європейських мов, як «прапор». Степан Бандера та його родина, що зазнала жорстокого переслідування з боку нацистського і більшовицького тоталітарних режимів, вважаються символом боротьби за Україну. Ім`я Степана Бандери є прапором національно-визвольного руху.

Недарма усіх борців за незалежність останні кілька десятків років називають “бандерівцями”. Бо саме ідеї Бандери надихали український рух дисидентів, учасників національно-визвольного руху 1980-х, бійців української армії та добровольців теперішньої війни з російським агресором.

Імені Бандери бояться ті, хто хоче бачити Україну “радянською”, де нема історії та національної самоповаги, а є лише слухняні раби. Проти такого майбутнього для українців боровся сам Степан Бандера та його послідовники. І через багато десятиліть, слова Бандери є пророчим і розумним повчанням нас.

Бандера сказав: “І прийде час, коли один скаже “Слава Україні!”, - а мільйони відповідатимуть: “Героям Слава!”, - і цей час настав. Ми маємо незалежну Україну. Але її треба захистити.

Бандера закликав бути собою і опиратися на власні національні інтереси, коли говорив: “Всі течії і групи, які в основу визвольних змагань кладуть орієнтацію на вирішну допомогу західних держав, і до їхньої політики хотіли б достосовувати українську політику — йдуть безвиглядними манівцями”. До цих думок мали б прислухатися усі, хто надмірно покладається на міжнародну підтримку у теперішньому мінливому світі, де Україна, на жаль, часто не знаходить розуміння.

Бандера говорив: “Наша перемога — це перемога нашої ідеї, повне її здійснення. Другорядною справою є те, яку частину реалізуємо ми самі, яку — інші, а яку — спільно. Наш обов'язок — зробити самим найбільше, скільки стане наших сил, одночасно докласти старань, щоб і інші робили якнайбільше”. Ці слова є прями закликом до єдності усіх тих, хто хоче бачити Україну сильною і незалежною. Особливо важливою є така єдність перед лицем ворога, котрий і щодня веде підступну війну проти України.

нам під виглядом “лібералізму” намагаються підсунути нову версію “радянської України”. І завдання кожного патріота полягає в тому, щоб нове покоління знало українську Україну. Знало і поважало своїх героїв, яким без сумніву, був Степан Бандера. Лише тоді ми маємо майбутнє, як держава та нація. Тож у ці дні згадаємо нашого славного Провідника. Згадаймо його пророчі слова і докладемо усіх сил, щоб українська ідея перемогла.

Міський голова Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВФ оновив прогноз ...
Наступна новина: Ексрадниця Трампа з питань ...

КОМЕНТАРІ