Православна церква активно залучена до вирішення глобальних проблем – патріарх Варфоломій у Празі

Православна церква активно залучена до вирішення глобальних проблем – патріарх Варфоломій у Празі

16.10.19 11:09 0 928
Православна церква активно залучена до вирішення глобальних проблем і закликає до солідарності, яка могла б стати альтернативою до опанованої світом «диктатури споживання», заявив під час перебування у чеській столиці Празі Вселенський патріарх Варфоломій.

«Утопічно було б вірити, що справедливість і мир можна встановити лише через глобалізацію, інтернет чи економічний та технологічний прогрес. Адекватною відповіддю на шню кризу було б створення і розвиток культури солідарності, яка була б підґрунтям для соціальної справедливості, свободи і гідності», – заявив патріарх.

За його словами, помилково вважати, що права людини є лише західною категорією, продуктом західного цивілізаційного розвитку. На його думку, йдеться про універсальні права, яких потрібно дотримуватися усюди у світі. І першим серед них є право людини на життя – від зачаття до природної смерті.

За словами Константинопольського патріарха, кінець комунізму не означав перемоги лібералізму західного типу, а занепад планового господарства і перехід до ринку призвів як до зростання добробуту, так і до майнового розшарування. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ