Ратуша і площа ринок

Ратуша і площа ринок

16.10.19 13:17 0 3541

Львів - це місто України, яке більше всіх нагадує історичні центри Європи. Особлива заслуга тут історичного центру - ратуші і площі ринок. Якщо порівняти це місце з такими містами як Вроцлав, Краків, Прага та інші середньовічні міста сучасної Європи, то можна буде побачити певну схожість.

Ким і коли була побудована ратуша?

Львівська ратуша зараз є найвищою вежею на території України. Її висота становить 65 метрів. Вона так само відноситься до списку пам'яток «Світова спадщина ЮНЕСКО». Практично завжди в цій будівлі розташовувалася міська влада.
Перша ратуша виникла в кінці XIV століття, після отримання містом автономності. Але через те, що вона була створена з дерева, її зруйнували під час пожежі. Після цього почалося будівництво з каменю.

Центральна частина була побудована раніше, ніж західне і східне крило. Ратуша спостерігала за своє життя багато. Колись вона розташовувалася безпосередньо навпроти стовпа покарань. І в той період біля неї проходили страти повстанців і ватажків.
На початку ХІХ століття будівля ратуші кілька разів сильно ушкоджувалося. Одного разу початкова будівля завалилася, але на її місці пізніше звели нову ратушу.

Під час Другої Світової Війни у ​​Львові велися жорстокі бої. Історія ратуші наповнилася і тими страшними подіями. На будівлі встановлена ​​меморіальна дошка з ім'ям солдата, який ціною життя повісив на вежі прапор червоної армії.
Будь-який бажаючий може сьогодні піднятися на ратушу. Для цього йому досить лише купити квиток і пройти 408 сходинок. З вершини відкривається шикарний панорамний вид на місто.

Ви чули про площу Ринок?

Раніше центр міста був зайнятий центральною ринковою площею. Така своєрідна традиція з'явилася в середньовічній Європі. Вид площі сильно змінився від свого первісного зовнішнього вигляду. Цьому посприяли перебудови і пожежі.
Остання пожежа стався в XVI столітті і зруйнував більшість дерев'яних будівель міста. На реставрацію міста пішло багато зусиль людей різних національностей, які проживали у Львові на той момент.

Площа має не тільки одну ратушу. На ній знаходиться багато цікавого:

  • Музей-аптека.
  • Музей військової форми.
  • Палац з італійським двориком.
  • Музей меблів.

Неподалік, буквально в п'яти хвилинах ходьби розташовується найкращий готель у Львові – Grand Hotel. Місце, де Ви зможете смачно поїсти, відпочити, прийняти СПА процедури, виспатися, щоб продовжити свою екскурсію з новими силами і враженнями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Другий референдум про ...
Наступна новина: Расизм на матчі Болгарія – ...

КОМЕНТАРІ