«Нафтогаз» вимагатиме від «Газпрому» 11 мільярдів доларів за припинення транзиту – Вітренко

«Нафтогаз» вимагатиме від «Газпрому» 11 мільярдів доларів за припинення транзиту – Вітренко

19.10.19 10:08 0 1938
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вимагатиме від російського монополіста, компанії «Газпром», компенсації в разі припинення транзиту газу, повідомив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«А я вам казав»:((((», – написав високопосадовець у фейсбуці, коментуючи повідомлення про наміри російської сторони щодо нового контракту на транзит газу до країн Євросоюзу.

«З іншої сторони, добре, що я про це почав казати завчасно, щоб була можливість підготуватися. І добре, що 1 листопада ми надішлемо «Газпрому» наші позовні вимоги на суму більше 11 мільярдів доларів, що може стати компенсацією за припинення транзиту», – вказав Вітренко.

Раніше 18 жовтня російські інформагенції повідомили, що керівник «Газпрому» Олексій Міллер під час зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим заявив: головною умовою укладення нового транзитного договору з Україною є врегулювання щодо рішень судів, згідно з якими російська компанія має виплатити Україні 2,8 мільярда доларів. «До українських партнерів, до європейських партнерів наша позиція доведена: безсумнівно, до укладення нового контракту необхідно повністю врегулювати всі судові спори», — заявив Міллер.

Апеляційний суд у Стокгольмі 9 жовтня розпочав слухання про рішення арбітражу, яким російський «Газпром» був позбавлений права вимагати від України сплати за газ за формулою «бери або плати». /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: підозрюваний в ...
Наступна новина: Путін ініціював вихід з ...

КОМЕНТАРІ