У Білому домі визнали політичні причини затримки коштів для України,але потім заперечили

У Білому домі визнали політичні причини затримки коштів для України,але потім заперечили

19.10.19 10:43 0 1760
Виконувач обов'язків голови апарату Білого дому Мік Малвені заявив 17 жовтня, що затримка із виділенням коштів Україні була пов'язана з розслідуванням про втручання у вибори в США 2016 року.

У розмові з журналістами Малвені заявив, що прохання про розслідування про злом поштового сервера демократів у 2016 році «безсумнівно» стало однією з причин замороження Білим домом військової допомоги Україні. За його словами, затримка допомоги Україні була також пов'язана з тим, що «ця країна дуже корумпована».

«Чи він (Дональд Трамп – ред.) також згадував мені про це у зв'язку з сервером DNC (Національного комітету Демократичної партії – ред.)? Звичайно. Без питань. Це все, і тому ми й заморозили гроші», – сказав Малвені.

Таким чином Малвені фактично визнав тиск адміністрації Трампа на Україну, пишуть американські ЗМІ.

Через кілька годин Малвені оприлюднив нову заяву, в якій наголосив, що Білий дім ніколи не вимагав від України розслідувати втручання в президентські вибори в 2016 році в обмін на військову допомогу, і заперечив свої попередні слова.

За словами Малвені, журналісти «перекручено витлумачили» його слова.

«Дозвольте пояснити: не було абсолютно ніякого qui pro quo (принцип «послуга за послугу» – ред.) між військовою допомогою Україні й будь-якими розслідуваннями щодо виборів 2016 року. Президент ніколи не говорив мені затримати виплату коштів доти, поки українці не зроблять щось із приводу сервера», – заявив в.о. голови апарату Білого дому.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи заяву Малвені, сказав, що він йому цілком довіряє.

Водночас голова Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф заявив, що ситуацію перетворилася з «дуже, дуже поганої на значно, значно гіршу».

У кінці серпня американські ЗМІ писали про розпорядження президента США Дональда Трампа переглянути військову допомогу Україні. Трамп, як стверджувалося, хотів переконатися в тому, що гроші Сполучених Штатів використовуються щонайкраще. New York Times з посиланням на свої джерела повідомила, що рішення про припинення допомоги було ухвалене на початку липня.

До середини вересня Вашингтон розблокував пакет фінансової допомоги Україні.

Палата представників Конгресу США проводить розслідування з питання про імпічмент президента.

Приводом стала телефонна розмова Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС найближчим часом не ...
Наступна новина: Долар уперше з 10 вересня ...

КОМЕНТАРІ