У Запоріжжі відбулася акція до дня боротьби з раком молочної залози

У Запоріжжі відбулася акція до дня боротьби з раком молочної залози

20.10.19 12:41 0 1476
У центрі Запоріжжя 19 жовтня відбулася хода, організована громадською організацією інвалідів «Переможемо рак», до Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози.

Мета заходу – привернути увагу городян до питань профілактики онкозахворювань, зокрема серед жінок. Як передає кореспондент Радіо Свобода, в акції взяли участь волонтери та жінки, які подолали рак або проходять відповідне лікування. Вони, вдягнувши рожеві шалики, пройшлися центом Запоріжжя.

«Сама перенесла це захворювання. Хочу сказати, що жінкам після 40 років треба бути дуже уважними до свого здоров'я. На жаль, коли зіткнулася зі своєю проблемою, то зрозуміла, що таких, як я, у нас дуже багато, тому після 40 активно треба проходити обстеження – мамографію, УЗІ. Рак – виліковний, особливо, якщо це на ранніх стадіях, і практично без великих наслідків. Ми проводимо волонтерську роботу. Наші дівчата їздять в онколікарню, і підтримають морально. Дуже важливо, коли жінка зіткнулася з цим діагнозом, підтримати її і донести до кожної, що все залежить від нас, сподіватися, вірити і робити, що кажуть лікарі, не звертатися до бабок, екстрасенсів, а довіритися нашим лікарям», – розповіла учасниця акції на ім'я Яна.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Барселоні після маршу ...
Наступна новина: Меркель і Путін обговорили ...

КОМЕНТАРІ