Що таке спецодяг і де він використовується?

Що таке спецодяг і де він використовується?

21.10.19 10:01 0 2469

У більшості людей при згадці спецодягу відразу з'являється асоціація з будівельниками в комбінезонах і касках, хоча насправді зараз він використовується практично у всіх сферах бізнесу. Якщо раніше необхідність спецодягу пояснювалася лише безпекою персоналу, то сьогодні він виконує в рази більше функцій. Нумо розберімось, для яких саме цілей він потрібна, але спершу відповімо на питання: "Що таке спецодяг в загальному розумінні та де він використовується?". Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://tradeway.com.ua/product-category/specodezhda/, в якому його безпосередньо можна придбати.

Що таке спецодяг?

Робочий або спеціальний одяг — це один з основних засобів індивідуального захисту, покликаний забезпечити повну безпеку людині на її робочому місці, захистити від будь-якого роду шкідливих факторів, з якими їй доведеться зіткнутися в ході виконання своїх обов'язків. Застосовується вона повсюдно, починаючи від будівельних майданчиків, транспортних компаній, великих виробництв і закінчуючи дрібними кур'єрськими службами та підрядними організаціями. До неї відносять:

  1. штани;
  2. робочі утеплені куртки;
  3. міцні комбінезони;
  4. зимові робочі костюми та безліч інших суміжних товарів, не менш важливих і значущих в різних видах діяльності.

Навіщо потрібен спецодяг і в яких випадках його застосування є обґрунтованим?

  • Безпека. Залежно від виду робіт, що виконуються персоналом, спецодяг повинен захищати від механічних травм, легких порізів й інших можливих небезпек для тіла людини, які можуть загрожувати йому під час виконання своїх обов'язків. Тут же потрібно відзначити необхідність захисту від впливу агресивних засобів на спеціальних виробництвах і підприємствах. Якщо роботи виконуються в холодну пору року, спецодяг зобов'язаний захищати людину від низьких температур, при цьому забезпечуючи свободу дій. Для певних видів робіт у нічний час доби слід підбирати спеціальний сигнальний одяг, оснащений сітловідбивальними смугами та іншими помітними знаками. До додаткових вимог, що пред'являються до спецодягу, слід віднести гігієнічність, антистатичність, крововідштовшувальні властивості, легкість в дезінфекції, чищенні та пранні.
  • Ефективність. Добре налагоджений робочий процес — це сукупність безлічі факторів, і одним з головних є комфортні умови праці для персоналу. А щоб їх реалізувати, крім грамотно облаштованих робочих місць, продуманої системи взаємодії персоналу важливо також забезпечити кожного співробітника комфортним та зручним спецодягом, який би не сковував рухів і дозволяв виконувати свої обов'язки на 100 %.
  • Брендування. В умовах жорсткої конкуренції у всіх нішах бізнесу, щоб не тільки залишатися на плаву, а й розширюватися, розвивати свою справу, необхідно використовувати всі доступні інструменти просування та реклами. Наявність у персоналу спецодягу в корпоративних кольорах з логотипами та нашивками впливає на загальне враження про компанію, надає солідності та статусності. Зараз спецодяг повинен розглядатися власниками бізнесу як особливий і дуже дієвий засіб комунікації з кінцевими споживачами, партнерами, постачальниками та навіть інвесторами через атрибутику та інші елементами корпоративного стилю. Це вже не перевага, а необхідний інструмент маркетингу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Пять причин,почему людям ...
Наступна новина: Плащова тканина: ...

КОМЕНТАРІ