Як вибрати колеса та ролики для гідравлічних візків?

Як вибрати колеса та ролики для гідравлічних візків?

21.10.19 18:22 0 2005

Одним з найпоширеніших видів складської техніки є гідравлічні візки, які здатні переміщати вантажі вагою 2-3 тонни на відносно невеликі відстані. Для коректної роботи всього механізму важливий кожен його елемент. Варто зазначити, що найбільше навантаження припадає на ролики й колеса. Ввід правильності їх вибору напряму залежатиме якість роботи та термін експлуатації візка.

Саме вони вважаються найбільш уразливими та розглядаються як витратний матеріал. Найчастіше колеса встановлюють в кермовій установці (попарно або по одному). Поняття «ролики» має на увазі під собою ті ж колеса, тільки встановлюються вони на кінцях вил. Далі, ми поговоримо як їх правильно вибрати. Ну а розповість нам про це співробітник компанії «Складська Техніка»: skladtex.com.ua, в якої безпосередньо можна придбати якісні колеса та ролики для гідравлічних візків в Україні.

Вибір коліс і роликів для гідравлічних візків

Кермові ролики й колеса виготовляються з наступних матеріалів:

  • нейлон;
  • метал (сталь, алюміній, чавун) з ходовою частиною з гуми або поліуретану;
  • поліамід, ходова частина — термореактивна смола.

Будь-яка техніка, в ході експлуатації якої порушуються вимоги правил використання, виходить з ладу раніше часу. Щоб захистити себе від подібних неприємностей, перед покупкою необхідно в обов'язковому порядку провести аналіз умов експлуатації. Для цього потрібно оцінити:

  1. якісні характеристики підлоги та її цілісність;
  2. стан і можливі фактори впливу навколишнього середовища;
  3. вид і величину передбачуваного навантаження;
  4. швидкість переміщення та можливість маневрування.

Після того, як були зроблені висновки щодо запропонованих умов експлуатації, необхідно з'ясувати потрібний тип (конструктивний вид) і діаметр роликів і коліс в залежності від поверхні підлоги (дерево, бетон або тротуарна плитка, ґрунт, асфальт, цемент):

  • У випадках, коли поверхня нерівна і має безліч перешкод, варто віддати перевагу колесам, які мають великий діаметр і більше еластичну ходову частину. Така конструкція колеса дозволить частково зменшити гальмування під час руху.
  • На плитковій або цементній підлозі краще використовувати колеса з поліуретановою або гумовою ходовою частиною;
  • На ґрунтовому або асфальтовому покритті краще використовувати колеса з пневматичною або гумовою ходовою частиною.

Іноді при складських роботах гідравлічні візки можуть стикатися з різноманітними лугами, кислотами, маслами та інше. Тому при виборі матеріалу для роликів і коліс варто враховувати також і цей фактор.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Які є різновиди ...

КОМЕНТАРІ