В Тернополі роз'яснення щодо ситуації із проблемною ділянкою на вул. Текстильній

В Тернополі роз'яснення щодо ситуації із проблемною ділянкою на вул. Текстильній

23.10.19 08:07 0 661
Нещодавно у засобах масової інформації була розміщена інформація щодо ситуації, яка склалась із земельною ділянкою, яка розміщена у Тернополі по вул.Текстильній. Проблемна ситуація виникла виключно через дії недобросовісного реєстратора, який зареєстрував неіснуючий об’єкт нерухомості із внесенням його в базу об’єктів нерухомого майна. Саме на основі «витягу» з реєстра нерухомого майна, який зробила недобросовісний реєстратор і виникла скандальна ситуація, в яку хочуть втягнути Тернопільську міську раду.

Сесія Тернопільської міської ради надала згоду на надання проекту землеустрою за даною адресою виключно на основі документів, які надав заявник, зокрема «витягу» з реєстру нерухомого майна, який виявився «фейковим».

Проекти на розгляд сесії готуються на підставі чіткого переліку документів

Проекти рішень сесії щодо земельної ділянки чи будь-якого іншого питання готуються на розгляд сесії на підставі чітко визначеного переліку документів. Цей перелік міститься у «Інформаційній картці». Готові документи передаються мешканцями безпосередньо у Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Відповідно, якихось додаткових документів, аніж зазначаються у інформаційній картці, ніхто не має права вимагати.

Отож, проекти рішення про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки готується на підставі:

1. Копії документу, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна;

2. Заяви встановленого зразка;

3. Копії витягу або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

4. Графічних матеріалів;

5. Копії розрахунку потреби площі;

6. Копії технічного паспорта (у разі наявності будівлі чи споруди на з/д);

7. Копії Генплану (у разі будівництва об’єкту);

Підготовлені проекти розглядає депутатська комісія

Після підготовки проекту рішення, їх направляють на розгляд відповідної депутатської комісії. Ця комісія має право виїхати на місце, оглянути ділянку.

Саме депутатська комісія рекомендує сесії приймати або не приймати відповідне рішення.

Проблема – у діях реєстраторів з області

Відповідно до чинного законодавства, реєстрація право власності на об’єкт нерухомого майна у Тернополі можуть здійснювати будь-які державні реєстратори, нотаріуси та суб’єкти реєстрації, які працюють в межах області.

Така ж ситуація склалася у даному випадку, адже документ на право власності, на підставі якого готувався проект рішення на сесію, зареєстрували у районному центрі.

Такі випадки непоодинокі. І міська рада вже зверталася у Міністерство юстиції зі скаргами на дії реєстраторів та з позовними заявами до суду з приводу скасування подібних реєстрацій.

Міський голова закликає депутатів на найближчій сесії Тернопільської міської ради скасувати рішення про надання проекту землеустрою по вул.Текстильній

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Британська газета The ...
Наступна новина: НБУ посилив гривню щодо ...

КОМЕНТАРІ