Як надувати китайські сфери Deco Bubble?

Як надувати китайські сфери Deco Bubble?

24.10.19 09:50 0 3252

Попри популярність китайських сфер, багато хто дотепер не розуміє, що з ними робити. Розберемося з усіма тонкощами, але спочатку трохи «теорії». На ринку є два варіанти сфер зі схожою назвою — це Deco з Піднебесної й BUBBLE DECO від Qualatex виробництва США. До речі, придбати їх можна на сайті https://donshar.com.ua/c10-shary-deco-bubbles-babblz.

Американська продукція має схожу назву та упаковку, але на ділі істотно відрізняється. Баблс випускаються у вигляді круглого пластикового мішка, який відразу надувається гелієм. Єдина «премудрість» в тому, що потрібно зовсім небагато розтягнути кулю, щоб зникли шовні складки.

Китайські сфери Deco Bubbles діаметрів в 18 "і 24" представляють собою стрейч плівку у вигляді невеликої заготовки, яка збільшується в десять і більше разів. Тому процес більш складний і з масою нюансів.

Розтягнення за допомогою повітря

Перший етап роботи зі сферою — це попереднє розтягнення повітрям. Для цього підійде будь-який електричний компресор. Виріб необхідно розпакувати, розправити та вивчити інструкцію. У ній є малюнок, який показує, як потрібно розтягувати вироби руками. спочатку потрібно кілька разів потягнути уздовж сфери, а потім поперек. Подібні дії як би допомагають «запам'ятати» плівці напрямок розтягування при надуванні.

Далі шийку вироби надягають на компресор і стежать, щоб шов був розташований вертикально. В процесі надування ви повинні його бачити, тоді зможете спостерігати за надуванням обох половин сфери. Спочатку вона буде збільшуватися в сторони. Усе має відбуватися симетрично або ж буде потрібно вправляти сферу.

Важливо все робити поступово, тому необхідно чергувати режими «Старт» і «Стоп» до отримання симетричної форми. Після цього потрібно зупинитися і здути сферу.

Попереднє розтягнення вирішує відразу два завдання:

  • По-перше, безпосередньо розтягує стрейч плівку, щоб виключити її пошкодження при використанні гелію.
  • По-друге, дозволяє виключити заводський брак — при підготовці Deco ви помітите, якщо одна частина по шву надувається нерівномірно.
Майте на увазі, що виправити ситуацію з несиметричними сторонами можливо, але діяти потрібно швидко. Як тільки помітили «перекіс» в одну з щічок — вимикайте компресор. При сильних деформаціях при розтягуванні кулю доведеться викинути.

Про надування сфер гелієм

Надування гелієм представляє особливих складнощів, якщо ви підготували сферу. Оскільки шийка виробів має невеликий діаметр, для приєднання до різьби сорокалітрового балона потрібен перехідник. Також важливо дотримуватися такі нюанси:

  1. шов обов'язково розміщується вертикально;
  2. для безпеки балон знаходиться між вами та сферою;
  3. надувати потрібно повільно, контролюючи форму на всі боки від шва;
  4. після досягнення форми глобуса процес зупиняється.

Ніколи не надувайте сфери як звичайні кулі — поспіх точно призведе до деформацій, які зовсім не означають брак. При цьому невеликий відсоток заводського браку існує, коли витягування кулі не допомагає. Просто закладіть в ціну готової продукції вибракування, за рахунок низької собівартості сфер це не становить проблеми.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: В Англії у вантажівці ...
Наступна новина: У новому опалювальному ...

КОМЕНТАРІ