Що таке проксі-сервер і навіщо він потрібен?

Що таке проксі-сервер і навіщо він потрібен?

24.10.19 22:48 0 1865

Проксі-сервер — це проміжний засіб зв'язку в комп'ютерній мережі. Він перенаправляє через свою адресу запити клієнта (наприклад, на виклик веб-сайту або на завантаження файлу) на відповідний приймаючий сервер, не зв'язуючи безпосередньо цільовий сервер і користувача.

Наочно це можна уявити собі у вигляді роботи офіціанта в ресторані, який виступає в ролі посередника між клієнтом і кухнею, переадресовуючи запит кухареві, який не контактує з клієнтом особисто. Таким же чином вам «поставляється» відповідь на запит, тобто «замовлену страву».

За допомогою проксі-сервера ви можете не тільки фільтрувати мережеву комунікацію та кешувати дані, але й анонімно переглядати веб-сторінки. Ці три опції ми детально опишемо нижче. Ну а розповість нам про це співробітник сервісу spaceproxy.net, скориставшись яким ви безпосередньо можна орендувати індивідуальні проксі сервери за доступною ціною.

Можливості застосування проксі-сервера:

  1. Анонімність. Шляхом перемикання проксі-сервера ви можете приховати свою власну IP-адресу таким чином, щоб ваше справжнє місце розташування було не видно іншим учасникам мережі. Але будьте обережні! Власник проксі-сервера повністю контролює ваш сеанс і може записувати всі ваші повідомлення, а також маніпулювати веб-контентом, якщо захоче.
  2. Кешування. Дані кешуються проксі-сервером для прискорення обробки повторюваних запитів. Якщо, наприклад, клієнт регулярно запрошувати один і той самий документ Word, його можна отримати безпосередньо з проксі-сервера без необхідності підключення до фактичного цільового сервера. Це часто економить підприємству пропускну здатність сервера, а, отже, гроші компанії.
  3. Фільтрація. Проксі-сервери також можуть використовувати фільтри для оцінки вхідних запитів, дозволяючи пропускати тільки певні типи запитів. Таку послугу часто використовують в корпоративних мережах, коли блокуються конкретні послуги, такі як можливість завантажувати файли з хостингів або доступ до сайтів із забороненим вмістом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ