Мінекоенерго і незалежні лабораторії проведуть спільні вимірювання забруднення повітря

Мінекоенерго і незалежні лабораторії проведуть спільні вимірювання забруднення повітря

25.10.19 11:31 0 1023
Міністерство економіки та екології збираються провести спільні вимірювання забруднення повітря з незалежними лабораторіями. Про це йшлося на екстреній нараді між міністром, представниками Гідрометцентру, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної геофізичної обсерваторії.

«Стан повітря в Україні в межах, притаманних на цю пору року в порівнянні з попередніми роками. Тобто підстав для хвилювання про значні додаткові джерела забруднення повітря немає. Проте, було зафіксовано перевищення викидів по деяких забруднюючих речовинах в усіх промислових містах України, таких як Маріуполь, Дніпро, Кам'янське, Запоріжжя тощо», – мовиться у повідомленні.

Очільник Мінекоенерго Олексій Оржель доручив привести українські показники у відповідність до європейських, щоб мати змогу порівняти їх.

Міністерство також планує розробити план по модернізації системи моніторингу та переведення його в онлайн режим.

«На даний момент часу показники забираються Державною гідрометеорологічною службою України в двох режимах. В повному режимі – відбір проб здійснюється чотири рази на добу шість днів на тиждень та не повному режимі – коли відбір проб здійснюється два рази на добу», – зазначили у відомстві.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ