ДСНС не виявила перевищення рівнів забруднення повітря в Україні

ДСНС не виявила перевищення рівнів забруднення повітря в Україні

28.10.19 15:13 0 1251
Державна служба з надзвичайних ситуацій не виявила значних перевищень стандартних рівнів забруднення повітря – про це відомство повідомило вранці 26 жовтня.

«Концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відмічає», – стверджують у відомстві.

ДСНС звертає увагу на антициклонічну погоду в Україні: відсутність опадів та сильного вітру, температурну інверсію (повітря прогрівається до висоти 700-800 метрів від поверхні землі) та густі тумани. Всі ці чинники, пояснює служба, сприяють накопиченню забруднюючих речовин у приземному шарі повітря.?

Читайте також: Повітря України перебуває в межах допустимої норми – Урядовий портал?

Водночас, за даними рятувальників, «зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається».

«Загалом, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря. За прогнозами Українського Гідрометцентру у період з 28 по 29 жовтня 2019 року на території України очікується покращення синоптичної ситуації», – йдеться в повідомленні.

24 жовтня Міністерство енергетики та екології повідомило про намір провести спільний моніторинг стану повітря разом із незалежними лабораторіями. У міністерстві також заявили, що стан повітря загалом відповідає показникам попередніх років, однак звернули увагу на перевищення викидів у промислових містах.

Протягом останнього тижня незалежні громадські ініціативи з моніторингу якості повітря фіксували високі показники забруднення. Водночас офіційні джерела не підтверджували цю інформацію.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У фігуранта кримської ...

КОМЕНТАРІ