Для тих,кому за 55: Володимир Дубинський допоміг людям похилого віку освоїти інтернет

Для тих,кому за 55: Володимир Дубинський допоміг людям похилого віку освоїти інтернет

28.10.19 11:08 0 4879

Більшість людей пенсійного віку не вміють користуватися сучасними технологіями — комп'ютером, смартфонами й, звичайно ж, інтернетом, який в наш час відкриває перед людиною значні можливості та суттєво покращує її життя.

Розповісти та показати, як за допомогою інтернету зробити своє життя легше, взялися співробітники благодійного фонду «Доброта та допомога», який організував Володимир Дубинський. Даний фонд вже декілька років веде свою діяльність в Кам'янському. Його співробітники допомагають малозабезпеченим (перш за все, людям похилого віку) з придбанням ліків, а також купують підручники, форму та приладдя дітям.

Вперше в Кам'янському за підтримки фонду «Доброта та допомога» почали проводитися курси «Зрозумілий інтернет» для тих, кому за 55. Це навчальна програма, в якій люди пенсійного віку можуть абсолютно безкоштовно навчитися користуватися інтернетом за допомогою комп'ютера або смартфона.

Ідея створення таких занять виникла недарма, адже більшість людей старшого віку навіть не уявляють, скільки можливостей відкривається за допомогою інтернету. Оплата комунальних рахунків, запис до лікаря, пошук препаратів в аптеках міста, відстеження руху громадського транспорту і необмежене спілкування — все це можливо зробити онлайн. І головне завдання благодійного фонду Володимира Дубинського — навчити старше покоління користуватися цими можливостями, адже далеко не всі родичі мають на цей час і терпіння.

На курси люди приходять з різними потребами: хтось хоче за допомогою інтернету спілкуватися з родичами за кордоном, а хтось — дивитися фільми та серіали онлайн. Тому викладачі курсів «Зрозумілий інтернет» розробили програми навчання роботи окремо з комп'ютером і окремо — зі смартфонами. На заняттях пенсіонери освоюють такі корисні програми, як:

  • Приват24;
  • HELSI.me;
  • Eway;
  • Facebook;
  • Viber;
  • WhatsApp;
  • Skype.

Але якщо людина зовсім не знайома з комп'ютером або смартфоном, це не проблема, викладачі пояснюють все з самих азів.

«Володимир Дубинський дав можливість людям похилого віку зануритися у світ інтернету, — розповіла викладач Юлія Хмарук. - У нас є комп'ютери, є просторий клас для занять, і тут люди вільно можуть отримати навички, які їм, безсумнівно, стануть в пригоді. Після занять бабусі поспішають на трамвай, який ось-ось приїде до найближчої зупинки, а вони побачили в програмі, яку освоїли на наших курсах».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ