Валентина Хамайко та Олександра Лобода відкрили вуличний майданчик для Школи Супергероїв в лікарні ОХМАТДИТ

Валентина Хамайко та Олександра Лобода відкрили вуличний майданчик для Школи Супергероїв в лікарні ОХМАТДИТ

28.10.19 17:46 0 4735

Команда проекту Право на освіту, куратором якого є ведуча Наталія Мосейчук, разом з ведучою Сніданок.Вихідний на 1+1 Валентиною Хамайко та ведучою Профутбол на 2+2 Олександрою Лободою, відкрили вуличний майданчик Школи Супергероїв при Національній дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАТДИТ.
 
Ведучі Сніданку з 1+1 – Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв - показали у прямому ефірі, як виглядає майданчик, на якому маленькі пацієнти зможуть вчитися та розважатися.

Вуличний Майданчик Супергероїв поділений на окремі зони:

  • добре відомий Городик, що є місцем для уроків біології та рослинотерапії, це буквально лабораторія просто неба;
  • дорога для вивчення правил дорожнього руху зі справжнім світлофором та пішохідними знаками;
  • інклюзивний ігровий майданчик;
  • міні футбольне поле.

Діти зможуть проводити тут час у будь-яку пору року, адже свіже повітря й цікаві заняття завжди підіймають настрій. Разом з вчителями та волонтерами Школи Супергероїв учні будуть частину уроків проводити просто неба, у дворі міської лікарні. Засновницею Школи Супергероїв є Євгенія Смірнова.

Я ніде не бачила нічого подібного. Це неймовірно, коли, перебуваючи в лікарнях, діти проводять час на свіжому повітрі, а лікарі знають, що це захищена територія без сторонніх, але з доступом до розваг. Це дітей відволікає від лікарняного процесу і допомагає швидше одужати

, - поділилась враженнями Валентина Хамайко.

У свою чергу Олександра Лобода, яка є куратором проекту Здійсни мрію і відповідає за здійснення спортивних мрій, пообіцяла, що запросить до Школи Супергероїв відомих українських футболістів, які зможуть провести урок для дітей . Також Олександра висловила свою думку щодо відкриття майданчику:

Для дітей, що тривалий час знаходяться в стінах лікарні, лежать в палатах, Резиденція Супергероїв – це можливість вийти на вулицю, відволіктись від процедур, відчути нові емоції. Це нереально круто, адже діти продовжують розвиватись, гратись, розважатись і грати на вулиці, навіть в умовах лікарні.

Зазначимо, що до створення вуличного майданчика долучилась та надала допомогу команда Києва з шоу «Розсміши коміка», виграли кошти для реалізації ідеї Резиденції Супергероїв. Як все це відбувалося, можна буде побачити вже в листопаді в нових випусках програми.

Також благодійний внесок для створення майданчику зробив Епіцентр К: відремонтував фасад будівлі, сходи, облаштували бордюри та забезпечив необхідними будівельними матеріалами. Крім цього, партнерами проекту Право на освіту стали: Сніданок з 1+1, проект Здійсни Мрію, благодійний фонд «Ти не Один».

Нагадаємо, що у 2017 році пара ведучих Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін з Людмилою Барбір на території ОХМАТДИТ садили город фактично на клумбі, а тепер площа стала більшою і складає 255 кв.м. Влітку 2019 року співачка Тіна Кароль разом Наталією Мосейчук та актором Олександром Пікаловим висадили Городик. Тіна навіть першою посадила саженец малини, який привезла зі свого городу.


Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Суд переніс розгляд ...
Наступна новина: Основні переваги далекої ...

КОМЕНТАРІ