Глава Міненерго розповів про газові переговори у Брюсселі

Глава Міненерго розповів про газові переговори у Брюсселі

29.10.19 09:03 0 616
Глава Міністерства енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель назвав конструктивною тристоронню зустріч у Брюсселі, на якій обговорювали питання транзиту газу через Україну.

«Наша спільна з Єврокомісією позиція: договір повинен бути довгостроковим з чітко визначеними обсягами», – повідомив Оржель.

За словами міністра, щоб отримати незалежного оператора ГТС Україна приводить своє енергетичне законодавство у відповідність до європейського. «Вже найближчим часом Парламент повинен розглянути законопроект про анбандлінг НАК «Нафтогаз України» у другому читанні», – мовиться у повідомленні міністерства.

Як розповів Оржель журналістам після зустрічі у Брюсселі, європейські пропозиції «базуються на 10-річному контракті та на обсягах 60 (млрд кубометрів газу на рік) стабільних та 30 – змінних обсягів транспортування газу через ГТС України», повідомляє «Укрінформ».

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович запропонував провести черговий раунд тристоронніх газових переговорів з Росією та Україною у листопаді. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під посольством Росії ...
Наступна новина: Тернополяни можуть ...

КОМЕНТАРІ