Коли може знадобитися консультація юриста?

Коли може знадобитися консультація юриста?

29.10.19 09:38 0 3057

Юриспруденція — обов'язкова частина всього нашого життя. Мало хто замислюється над тим, що найпростіші вчинки насправді є юридично значущими діями. Купуючи в магазині хліб, — ми здійснюємо операцію купівлі-продажу, підносячи комусь подарунок на день народження, — ми укладаємо договір дарування, а викликаючи сантехніка — договір підряду.

Кожен день ми заключаємо десятки й сотні договорів, багато наших дій мають юридичне значення і ведуть до різних наслідків. На перший погляд все просто, але періодично неминуче виникають конфлікти інтересів. Наприклад:

  • куплений хліб виявився поцвілим;
  • податкова зацікавилася не задекларованим подарунком;
  • сантехнік прийшов напідпитку і замість того, щоб полагодити кран, зламав його.

Звичайно, можна закривати очі на всі життєві негаразди, а можна відстоювати свої права та інтереси. І не просто можна, а потрібно. Але щоб їх відстояти, потрібно знати, якими нормативними актами регулюється та чи інша ситуація й вміло їх застосовувати. На жаль, далеко не кожен з нас має юридично освіту, щоб відстоювати свої правові інтереси. Розумним рішенням в даній ситуації буде правова допомога від кращої юридичної компанії. Ну а далі, ми розглянемо ситуації в яких вам безпосередньо може знадобитися консультація юриста.

Допомога юриста: коли вона може знадобитися?

Відразу відповідаємо: завжди, коли виникає конфлікт інтересів і є необхідність відстояти свої права. Але чи тільки цим вона обмежена? Ні в якому разі! Найчастіше є сенс уникнути самої можливості виникнення спору, заздалегідь передбачивши всі деталі. Ви збираєтеся купити нерухомість в Києві або укласти шлюб?

Для того, щоб в майбутньому раптом не з'ясувалося, що нерухомість під арештом і розірвання шлюбу не обернеться для вас фінансовими втратами, є сенс досконально вивчити всю ситуацію. І в цьому випадку консультація юриста теж буде не зайвою, адже набагато простіше та дешевше грамотно скласти договір, ніж оскаржувати в суді спірні моменти.

Види юридичних консультацій

Консультація адвоката може бути:

  1. платною;
  2. безкоштовною.

Безкоштовні консультації можна отримати як в окремих юристів, так і в великих адвокатських компаніях. Безкоштовна консультація досвідченого адвоката, як правило, передбачає відносно коротку відповідь: якими нормативно-правовими актами регулюються ті чи інші відносини, куди слід звертатися з того чи іншого питання, які документи слід зібрати й т. д. Якщо ж потрібно вивчити документи, зібрати інформацію в державних органах, зробити запити, то така консультація, зрозуміло ж, буде платною.

Що необхідно для отримання консультації адвоката?

Перш за все, слід грамотно викласти своє питання. Чим докладніше ви опишете ситуацію, що склалася, чим більше згадаєте деталей, тим простіше юристу буде зрозуміти, які норми законодавчих актів застосовуються у вашому випадку і як слід діяти. Ставлячи питання, не буде зайвим додати документи, що мають відношення до справи, якщо такі є.

Коректно поставлене запитання — це гарантія отримання точного і ясного керівництва до дій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ