ЕКО: плюси та мінуси процедури

ЕКО: плюси та мінуси процедури

30.10.19 19:26 0 6402

В Україні майже 30 % сімейних пар страждають від безпліддя. Саме тому, такі люди змушені миритися з долею та шукати інші способи завести дитину. Але завдяки новій репродуктивної технології — ЕКО, у них з'явилась надія. До речі, дізнатися вартість ЕКО в Україні можна тут. Цей спосіб допомагає стати батьками, але чи він безпечний? Нумо розберімося.

Що таке ЕКО і коли до нього вдаються?

Еко стало допоміжною репродуктивною технологією, яка допомагає жінці завагітніти. До неї вдаються пари, у яких є проблеми зі здоров'ям і вони не можуть зробити це природним чином.

Цей вид штучного запліднення відрізняється від інших тим, що яйцеклітина і сперматозоїд з'єднуються в пробірці, а не всередині жінки. Потім, відповідний ембріон вміщується в матку матері.

Перед процедурою обоє батьків здають необхідні аналізи, щоб дізнатися чи є протипоказання та які шанси на успіх. Якщо є показання до ЕКО і жіночий організм підготовлений до процедури за допомогою гормональних препаратів, вагітність настане протягом 2 тижнів після запліднення.

Основні переваги ЕКО:

  • Практика показує, що процедура екстракорпорального запліднення в 9 з 10 випадках дає позитивні результати. Завдяки їй, матір'ю може стати навіть жінка з гінекологічними захворюваннями на тлі запалення, також з віддаленою матковою трубою та порушеннями овуляції. Бувають ситуації, коли партнери несумісні за показаннями лікаря, але вони хочуть завести дитину. На допомогу тут також приходить ЕКО.
  • Малюк, який був зачатий в результаті штучного запліднення, народиться здоровим з імовірністю 99 %. Весь період вагітності лікарі спостерігають за майбутньою матір'ю та на ранньому терміні усувають проблеми, що виникають.
  • ЕКО не має вікових обмежень, тому шанс пізнати материнство з'являється у жінок навіть у віці від 40 до 50 років. Згідно зі статистичними даними, діти, народжені таким способом, інтелектуально дуже розвинені. Ставлення до них в родині більш трепетне, батьки приділяють їм багато уваги та регулярно займаються. Жінки довго йшли до можливості стати матір'ю, тому вкладають в дитину всі свої сили.

Основні недоліки ЕКО:

  • Для здоров'я жінки штучне запліднення небезпечно ризиком виникнення позаматкової вагітності. Ембріон може закріпитися не в матці, а за її межами — в матковій трубі або черевній порожнині.
  • При підготовці до вагітності та весь її період на жіноче здоров'я впливають гормональні препарати, які вона приймає. Вони призводять до збоїв в роботі шлунково-кишкового тракту та печінки. Виникають алергічні реакції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: У Росії вшановують жертв ...
Наступна новина: Как какао действует на ...

КОМЕНТАРІ