На Тернопіллі регіони мають до грудня створити свої карти оптимальної мережі об’єктів надання публічних послуг,- Альона Бабак

На Тернопіллі регіони мають до грудня створити свої карти оптимальної мережі об’єктів надання публічних послуг,- Альона Бабак

31.10.19 08:04 0 978
Оптимізація мереж об'єктів надання публічних послуг повинна забезпечити мешканців громад доступними та якісними послугами та сервісами. Крім того, це дозволить оптимізувати видатки місцевих бюджетів на утримання всіх інфраструктурних об'єктів через які надаються послуги і сервіси, а отже зекономити гроші, які можна спрямувати на розвиток і підтримку інших сфер.

Про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час наради з представниками міністерств та обласних державних адміністрацій.

За її словами, для того, щоб зрозуміти, як має відбутись оптимізація, Прем'єр-міністр України поставив завдання перед всіма міністерствами заповнити карту України інформацією по всіх об'єктах через які люди отримують послуги.

«Ми провели в регіонах інвентаризацію всіх об'єктів надання послуг — шкіл, дитячих садків, лікарень, амбулаторій, культурних та спортивних об'єктів.

Наразі маємо на карті України 25 мереж надання послуг з прив'язкою до геоданих від МОН, МОЗ, МКМС, Мінсоцу, МВС, Мінцифри, Мін'юсту. Наприклад, МОН має 31150 діючих об'єктів, а МОЗ – майже 21000. Усього на карті – 115500 об'єктів.

Тепер області мають до грудня, використовуючи цю інформацію, сформувати свої оптимальні мережі освітніх, медичних, безпекових, адміністративних послуг в спроможних ОТГ. Для того, щоб це зробити, міністерства підготували для регіонів рекомендації щодо використання критеріїв оптимізації», — зазначила Альона Бабак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Туреччина і Росія з 1 ...

КОМЕНТАРІ