Пергаментний папір: що потрібно знати?

Пергаментний папір: що потрібно знати?

31.10.19 11:38 0 5748

В середині минулого століття про пергаментний папір для випічки ніхто навіть не чув. Бабусі випікали хліб і пироги прямо в змазаних маслом формах і на деку. Варто було трохи недоглядіти — і ароматне тісто ніби приклеювалося до стінок і доводилося орудувати ножем, щоб відокремити випічку від форми. В кінці минулого століття пергаментний папір був дефіцитним товаром, і його часто заміняла калька ля креслень, яку приносили з роботи.

Папір для випічки

Сьогодні все це в минулому. У кожному другому магазині можна купити продукцію будь-якого кольору, форми, складу і виробника. До речі, якісний пергаментний папір за доступною ціною можна придбати в інтернет-магазині https://simi.kiev.ua/bumaga-dlya-vyipekaniya/. От тільки який вибрати, щоб пиріг не пригорав і не приставав до самого паперу, а останній не кришився і буквально не занурювався в тісто? Є правила і підказки, про які повинна знати кожна господиня.

Види паперу та правила вибору

  • Світлий, прозорий, тонкий, тендітний. Такий папір ні в якому разі купувати не варто. Це, як правило, найдешевший матеріал, іменований калькою. Він липне до тіста, часто робиться ламким, розсипається. Якщо ви не звернули уваги та купили саме цей виріб, то гарненько змастіть його маслом перед використанням.
  • Коричневий, щільний, міцний, гладкий. Його також називають просто пергаментом. Даний папір для випічки просякнутий розчином сірчаної кислоти, завдяки чому він міцний та вбирає навіть велику кількість жиру. Якщо ви використовуєте ним у випадку нежирного тіста, то обов'язково змастіть маслом.
  • Коричневий, щільний, міцний, з одностороннім силіконовим покриттям. Він не пропускає вологу та майже не вбирає жир. Такий виріб використовують для всіх видів випічки. У ньому також запікають м'ясо, рибу та птицю.
  • Коричневий, щільний, міцний, з двостороннім силіконовим покриттям. До загальних характеристик також варто додати високу вартість і той факт, що папір продається в листах. Це найкращий варіант, в якому можна запікати будь-який продукт.

Як слід вибирати пергаментний папір?

Коли пергаментний папір для випічки є у вашому списку необхідних покупок, перевірте склад. Є варіанти для багаторазового застосування (з силіконовою пропиткою) та одноразові (з целюлози):

  1. У звичайному білому папері, якщо вже ви купили такий, можна випікати тільки пироги та кекси. Запікати в ньому м'ясо та рибу не рекомендується.
  2. Важкий коричневого кольору незамінний, якщо вам потрібно не просто запекти, але і розкачати тісто. Як правило, з пісочним виникає найбільше проблем. Просто помістіть шматочок між двома листами пергаменту та розкачайте.

Перевірка на міцність

Проведіть експеримент в домашніх умовах. Купіть кілька рулонів пергаментного паперу від різних виробників. Відріжте невеликі шматочки та складіть кожен коробочкою. Викладіть коробочки на деко. Влийте в кожну по 1 ч. л. рослинного масла та води.

Якщо через хвилин 5-10 папір розмокне, випікати на ньому пироги або запікати м'ясо не рекомендується — лист розмокне так сильно, що пиріг «приросте» до форми, а м'ясо — до листа.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Днями ДБР вкаже,хто ...

КОМЕНТАРІ