Міжкімнатні двері: як обрати?

Міжкімнатні двері: як обрати?

01.11.19 21:31 0 4459

Як правило, зовнішній вигляд і ціна - це основні чинники, які впливають на вибір міжкімнатних дверей. Їх властивості рідко привертають увагу інвесторів. І все ж те, що заховано всередині двері, істотно впливає на їх ізоляцію, акустичні і термічні характеристики, і довговічність. Добре б "зазирнути" всередину.

Зовнішні двері призначені для захисту будинку від сторонніх осіб, забезпечення безпеки, акустичної та теплової ізоляції. Тому, при їх покупці, велика увага приділяється технічним параметрам. Міжкімнатні двері також часто відділяють неопалювані приміщення від опалювальних (наприклад, комора або гардеробна від кухні або холу), тихі місця від галасливих (тобто дитячі кімнати від кабінету, призначеного для роботи).

Тому вони не повинні поступатися в якості зовнішніх дверей, тобто: бути стійкими до вологи, перепадів температури, подряпин і інших механічних пошкоджень, переносити випадкове їх закриттю і т. д. Тому то, як і з чого зроблені двері грає важливу роль. До речі, великий вибір вхідних та міжкімнатних дверей в представлений на сайті berezha.com.ua. Також компанія пропонує повний пакет послуг, тобто якісну установку і монтаж дверей під ключ.

З чого складаються двері?

Основа дверей складається з каркаса, частіше званого коробкою (рамою), яка є кістяком всієї конструкції. Вона може бути виготовлена з клеєного хвойного дерева або (рідше) листяного. Деякі виробники пропонують двері з МДФ-складовими. Оскільки сама рама створить занадто слабку структуру, в неї поміщається так звана заливка. Її основне завдання - стабілізувати конструкцію, але в залежності від матеріалу, з якого вона виготовлена, може служити і в якості теплової та акустичної ізоляції.

Найпростіша і популярна начинка - це так звані стільники з паперу. Для побудови цієї гексагональної структури обраний жорсткий і стійкий до тиску папір. Ця начинка легка за вагою, але має певні недоліки, так, наприклад, вона не ефективна в якості теплового і шумового бар'єру, і при попаданні вологи втрачає свої властивості, але зате вигідна в ціні. Тому там, де мають значення властивості ізоляції, необхідні двері з іншим наповненням, наприклад, ДСП - відкрита або суцільна.

Зі склом або без?

Чи будуть двері засклені, залежить головним чином від передбачуваного використання приміщення. Найчастіше суцільна двері використовується для поділу робочих приміщень: шаф, комор, пралень або котелень. Двері з невеликим склінням традиційно монтуються в ванних кімнатах і туалеті. Тут вони повинні мати підріз або вентиляційні отвори (або грати) внизу.

Двері з великими вікнами традиційно призначені для житлових кімнат. На додаток до тих, у яких скління покриває 1/3 або 2/3 панелей, ви також можете купити двері, у яких скло займає 4/5, а також з невеликим склінням, розташованим по декоративному малюнку. Останні два типи дверей зазвичай виконуються в сучасному дизайні, і часто мають шпон з модних екзотичних порід дерева.

Дверна рама

Дверне полотно має бути встановлено в рамі. Проте, воно не продається з ним в комплекті. Це пов'язано з тим, що існує кілька типів рам:

  1. металева;
  2. МДФ;
  3. дерев'яна;
  4. стаціонарна або регульована.

Ціни на крило і дверну коробку розраховуються окремо. Коли ви купуєте двері, ви повинні пам'ятати, що їх остаточна вартість являє собою суму цін на крило і дверну раму.

Щоб полегшити вибір дверної коробки, виробники пропонують їх в однакових, придатних дверних варіантах. Однак продаж цих предметів окремо має свої плюси - людям, які займаються ремонтом будинків, не потрібно купувати набір - вони можуть купувати тільки нові дверні полотна і розміщувати їх в існуючих дверних коробках. Але пам'ятайте, що якісна установка дверей прямо залежить від майстерності працівника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Торгова марка Вayris

КОМЕНТАРІ