Гончарук: закон щодо «Нафтогазу» відкрив шлях до укладення угоди про транзит із Росією

Гончарук: закон щодо «Нафтогазу» відкрив шлях до укладення угоди про транзит із Росією

02.11.19 13:18 0 653
Рішення Верховної Ради про анбандлінг (розділення) НАК «Нафтогаз України» відкрила шлях для укладення угоди про транзит російського газу до Євросоюзу з використанням української газотранспортної системи. Про це на годині запитань до уряду 1 листопада у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Уряд робить усе можливе, щоб угода була підписана в максимально короткий термін. Для цього, зокрема, було потрібно вирішити питання про анбандлінг (розділення) НАК «Нафтогаз України». Учора парламент це зробив, коли схвалив закон 2239-1. Тепер будемо працювати за європейськими правилами. Це дає нам можливість апелювати до наших європейських партнерів, союзників і виступати спільною позицією на переговорах. Переговори тривають. Але з російською стороною у нас, м'яко кажучи, не найпростіші відносини», – вказав Гончарук.

Голова уряду додав, що інтересом України є укладення довгострокового контракту, а не угоди на рік, як це пропонує російський «Газпром». «Ми будемо вимагати гарантій транзиту в достатній кількості, щоб можна було обслуговувати газотранспортну систему», – відзначив прем'єр-міністр.

Верховна Рада ухвалила 31 жовтня закон про анбандлінг «Нафтогазу», тобто про відокремлення газотранспортної системи України від НАК «Нафтогаз України», під управлінням якої вона зараз перебуває.

Документ передбачає, що ГТС залишиться у державній власності, однак для управління нею буде створено окрему компанію-оператора, на яку «Нафтогаз» впливати не зможе. /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі більш як ...
Наступна новина: США: Палата представників ...

КОМЕНТАРІ