Мотопомпа: особливості вибору та переваги

Мотопомпа: особливості вибору та переваги

03.11.19 14:34 0 4443

Мотопомпа представляє собою один з варіантів насоса, який працює за рахунок бензинового або дизельного двигуна внутрішнього згоряння. Електричні насоси, безумовно, мають ряд незаперечних переваг, але, на жаль, вони не дуже практичні в тих випадках, коли необхідно часто переміщати насос в просторі. Кожен раз підводити електрику або виробляти його за допомогою додаткових генераторів не дуже вигідно з усіх точок зору. А ось мотопомпи компактні та можуть тривалий час працювати без додаткових джерел енергії. Далі, ми поговоримо про те як правильно вибрати даний агрегат. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://sigma.ua/price/motopompy/, в якому безпосередньо можна придбати мотопомпу в Україні.

мотопомпа

Вибираємо мотопомпу: що потрібно знати?

Принцип роботи мотопомпи досить простий — двигун внутрішнього згоряння виробляє енергію, яка витрачається на перекачування води. Варто відзначити, що мотопомпи можуть бути або бензиновими або дизельними залежно від типу використовуваного палива. В кожного типу двигуна є свої переваги та недоліки, які суттєво впливають на роботу обладнання:

  1. Бензинові мотопомпи відрізняються низьким рівнем шуму та високою продуктивністю. Такий тип обладнання найкраще підходить для не частого застосування.
  2. А ось дизельні мотопомпи, попри шум при роботі відрізняються більшою економічністю, великим ресурсом роботи та невибагливістю в обслуговуванні. Таким чином, дизельні агрегати більшою мірою підходять для щоденного використання. Головним недоліком дизельної мотопомпи є більш висока ціна в порівнянні з бензиновими аналогами.

У будь-якому випадку перед покупкою мотопомпи найкраще проконсультуватися з професіоналами, які допоможуть підібрати найбільш оптимальне обладнання.

мотопомпа

Робочий об'єм

Двигуни мотопомп відрізняються не тільки типом пального, але також і робочим об'ємом. Якщо вам необхідна мотопомпа з великою продуктивністю, то варто звернути увагу на моделі з великим об'ємом двигуна. Але варто враховувати й те, що більший об'єм двигуна збільшує витрату палива, що не завжди виправдано.

Потужність

Наприклад, для забезпечення водою невеликого будиночка цілком підійде невелика мотопомпа потужністю до 5 кіловатів. А ось для наповнення великого басейну, потрібне більш потужне обладнання. У будь-якому випадку, вибираючи мотопомпу з точки зору потужності, краще зупинити свій вибір на моделі з запасом, щоб обладнання ніколи не працювало на межі свої можливостей. Це нехитре правило значно збільшить термін служби будь-якої мотопомпи.

Основні переваги мотопомп:

  • Мотопомпа має одну незаперечну перевагу перед електричними насосами — це портативність. При необхідності її можна перенести або навіть перевезти в інше місце. При цьому вам не доведеться думати про джерело живлення для цього обладнання. Саме через свою портативність та зручність при перевезенні, мотопомпи набули такого широкого поширення в самих різних областях діяльності людини.
  • Крім того, багато хто цінує мотопомпи за те, що вони дуже економічні та мають високу питому продуктивність в самих різних умовах.
  • Великий вибір різноманітних силових установок дозволяє точно підібрати обладнання під будь-які завдання та цілі.

По матеріалах: https://sigma.ua/.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Главные преимущества ...
Наступна новина: Гонконг: поліція ...

КОМЕНТАРІ