У Туркменистані шукають геїв серед медиків після зникнення лікаря,який розповів про свою гомосексуальність

У Туркменистані шукають геїв серед медиків після зникнення лікаря,який розповів про свою гомосексуальність

05.11.19 08:45 0 999
Після історії туркменського лікаря-кардіолога, який розповів про свою гомосексуальність і після цього зник та, можливо, заарештований, Міністерство з охорони здоров'я Туркменистану намагається виявити осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації серед медпрацівників. Про це повідомляє видання «Хроніка Туркменистану».

Туркменська служба Радіо Свобода пише, що у всіх районних управліннях охорони здоров'я пройшли збори, темою яких став «лікар, який зганьбив професію своєю аморальною поведінкою». З Ашгабату надійшло розпорядження виявити серед лікарів геїв і лесбіянок. Протягом двох тижнів всі медпрацівники – починаючи від санітарок і закінчуючи лікарями – повинні пройти обстеження в міській санепідемстанції на виявлення захворювань, що передаються статевим шляхом. Обстеження медики повинні оплатити самостійно.

Представники правоохоронних органів закликають писати заяви, якщо комусь відомі особи з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, і попереджають про кримінальну відповідальність за неінформування – гомосексуальність у Туркменистані є кримінальним злочином і карається ув'язненням до двох років.

Гей із Туркменистану, чию історію анонімно розповіла туркменська служба Радіо Свобода в жовтні 2019 року, зник і, можливо, заарештований. Він не виходив на зв'язок з журналістами з 24 жовтня і відтоді не з'являвся на роботі, а його сім'я змінила місце проживання і поїхала з Ашгабату.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рейтинг WTA: Світоліна ...

КОМЕНТАРІ