Що потрібно знати про заміну лобового скла?

Що потрібно знати про заміну лобового скла?

05.11.19 17:22 0 5040

Заміна лобового скла необхідна у випадках, якщо немає сенсу робити його ремонт (наприклад, воно розбилося під час ДТП). Чи можна здійснити ремонт вітрового скла оцінює майстер під час попереднього огляду, зробити це лише за фотографією вкрай складно.

Заміна лобового скла: основні моменти

Як правило, весь процес по заміні лобового скла займає близько 2-3 годин. Якщо заміна здійснюється в теплу пору, то власник може забрати машину безпосередньо після вклейки нового скла. Якщо температура менше ніж 10 0 С, то доцільно не експлуатувати автомобіль ще 2-3 години. Це потрібно для того, щоб скло встигло нормально приклеїтися.

Ще до звернення в сервіс, де буде проводитися заміна скла, слід заздалегідь подивитися, чи є на ньому смуга тонування, датчик дощу, підігрів самого скла або майданчика склоочисників. Наявність подібних елементів безпосередньо впливає на вартість лобового скла, а також на вартість роботи по його заміні. До речі, якщо ви власник автомобіля Honda, то придбати нове лобове скло ви можете в інтернет-магазині https://novaton.ua/catalog/optics_and_part_body/honda/line-avtosteklo.

Подивіться уважно і на стан молдинга вітрового скла: якщо спостерігаються сліди його істотного зносу, то потрібно замінити ще і його. У порівнянні з вартістю всього скла, його ціна не така велика та розраховується виходячи з необхідної довжини. Найбільш точно зробити оцінку необхідності заміни молдинга можна лише після зняття скла.

Обмеження після заміни лобового скла

До автомобіля, у якого була проведена установка нового лобового скла, пред'являються деякі обмеження. Так, перші 2-3 дні вкрай не рекомендується:

  • піднімати машину на підйомнику, піддомкрачувати, заїжджати на бордюри, а також, приймати будь-які перекоси кузова автомобіля;
  • здійснювати мийку під тиском;
  • вставляти під лобове скло пропуску, картки та подібні предмети;
  • прибирати стрічку кріплення;
  • іноді, встановлювати на скло кріплення для дзеркала заднього виду, а також саме це дзеркало.

На що не поширюється гарантія після вклейки скла?

Зазвичай, після заміни лобового скла, організація, яка виробляла установку нового скла вказує, що гарантія може не діяти при:

  1. появі корозії в місці, де вклеюється вітрове скло;
  2. наявності на прилеглих до скла деформації елементів кузова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ