Гіпсова ліпнина для оздоблення фасаду: переваги та недоліки

Гіпсова ліпнина для оздоблення фасаду: переваги та недоліки

05.11.19 20:28 0 4052

Фасад будь-якої будівлі — це «візитна картка» його господарів. Саме по фасаду гості складають свою попередню думку про будинок і про його мешканців. І саме фасад говорить про статус і становище, і навіть про характер людини, що живе в ньому. Фасадний декор, як ніяка інша обробка, дозволяє створити оригінальний і неповторний вигляд будь-якої будівлі. Вже не одну сотню років для виготовлення ліпнини використовується гіпс. Відмінний природний матеріал, який дозволяє робити найскладніші та оригінальні деталі декору. Однак, як і всі інші декоративні прикраси, гіпсова ліпнина має не тільки переваги, а й недоліки. Давайте ж їх розглянемо. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину ErmitageDecor, в якому її безпосередньо можна придбати.

Основні переваги гіпсової ліпнини:

  • Чудовий зовнішній вигляд. Фасад, прикрашений такими елементами, завжди виглядає багато й елегантно.
  • Величезний асортимент елементів. Гіпс зручний в обробці, що дозволяє робити найскладніші прикраси з чітким деталізованим малюнком і рельєфом.
  • Невисока вартість. Ціна на таку ліпнину значно нижча, ніж на декор з натурального каменю.
  • Довгий термін служби. Гіпс дуже вбирає вологу, але якщо деталі гіпсової ліпнини обробити спеціальним складом, вони будуть багато років радувати своїм первозданним виглядом.
  • Легкість обробки. Поява гіпсу в архітектурі можна назвати справжньою революцією. Адже до нього весь декор висікати з каменю. Робота ця була дуже трудомістка і таку обробку фасаду могли дозволити собі лише дуже багаті люди.

Основні недоліки гіпсової ліпнини:

  • Велика вага. Сьогодні, коли в будівництві переважають полегшені фасади використовувати такий декор недоцільно. Для установки навіть невеликого елемента доведеться робити додаткові укріплення. Це тягне за собою великі витрати.
  • Висока гігроскопічність. Безумовно, якщо обробляти деталі спеціальним складом, то їх термін служби значно збільшитися, але робити це доведеться регулярно. В іншому випадку декор почне тріскатися і кришитися.
  • Більш висока вартість елементів за спеціальними замовленнями. Для виготовлення такого декору потрібно підготувати ливарні форми. Тому спецзамовлення буде коштувати значно дорожче стандартних виробів і на його виконання знадобиться чимало часу.

Висновки

Як бачите, при виборі ліпного декору варто над чим подумати. Якщо ви прихильник традиційних речей, то можна сміливо вибирати гіпсову ліпнину. Якщо ви віддаєте перевагу сучасним технологіям, то можна використовувати для обробки фасадний декор з пінопласту з захисним покриттям.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Counter-Strike: с чего все ...
Наступна новина: Преимущества натяжных ...

КОМЕНТАРІ