У Дніпрі відкрили виставку «Голоси з-за океану» – про представників української діаспори в Австралії,які пережили Голодомор

У Дніпрі відкрили виставку «Голоси з-за океану» – про представників української діаспори в Австралії,які пережили Голодомор

06.11.19 09:33 0 1498
В Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відкрили фотовиставку «Голоси з-за океану», створену Національним музеєм Голодомору-геноциду та Союзом українських організацій Австралії.

В експозиції – масштабні чорно-білі портрети та спогади про Голодомор 1932–1933 26 українців з різних регіонів України, які його пережили, а потім емігрували до Австралії. Саме там цих літніх людей розшукали кураторки проєкту – австралійки українського походження Яніна Грін та Галина Костюк, сфотографували й записали їхні розповіді.

Як зазначила наукова співробітниця столичного Національного музею Голодомору-геноциду Яна Гринько, яка презентувала виставку в Дніпрі, ці люди дуже хотіли, щоб про них та про їхні родинні історії дізнались на батьківщині, в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Минула ніч у Києві була ...
Наступна новина: Виплати при народженні ...

КОМЕНТАРІ