Свідчення Волкера: Байден нічого не порушував у питанні звільнення Шокіна

Свідчення Волкера: Байден нічого не порушував у питанні звільнення Шокіна

07.11.19 12:32 0 593
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час своїх свідчень у Конгресі США в розслідуванні щодо імпічменту президента Дональда Трампа заявив, що колишній віцепрезидент Джо Байден нічого не порушував, коли йшлося про звільнення ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

«Є чіткі докази того, що віцепрезидент Байден пропонував президентові України звільнити Шокіна, але мотивація цього була зовсім іншою ніж та, яка містилася у звинуваченнях (що Байден вимагав звільнення Шокіна, щоб зупинити розслідування проти свого сина Гантера, який працював у наглядовій раді компанії Burisma – ред.). Коли віцепрезидент Байден казав про це президентові Порошенку, він представляв тодішню політику США… Я не працював у політиці США в той час, але було загальне уявлення серед дипломатів ЄС, Франції, Німеччини, США, Великої Британії, що Шокін не виконував свою роботу генерального прокурора. Він не розслідував справ про корупцію», – сказав Волкер.

Стенограма його свідчень оприлюднена 5 листопада.

Свідчення Волкера ставлять під сумнів причини, з яких Трамп критикував Байденів і звинувачував їх у корупції.

Читайте також: Посол США в ЄС: військова допомога Києву залежала від розслідування проти Байденів

Президент США виправдовував своє прохання до президента України Володимира Зеленського провести розслідування щодо Байденів, заявляючи, що Джо Байден наполягав на тому, щоб український уряд звільнив тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна через розслідування проти Гантера Байдена у зв'язку з діяльністю Burisma Holdings.

За словами Волкера, Шокін робив протилежне: не розслідував справи про корупцію, зокрема і щодо «Бурісми».

При цьому Волкер заявив, що в розмові з ним Трамп не говорив про «послугу за послугу». Він додав, що українська влада також не мала занепокоєнь із цього приводу.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Домашняя одежда из ...
Наступна новина: В Тернополі завершився ...

КОМЕНТАРІ