Як вибрати замок для дверей?

Як вибрати замок для дверей?

07.11.19 15:42 0 4540

Сучасні виробники пропонують споживачеві величезну кількість замків, що відрізняються принципом дії, способом монтажу, і найважливіше — надійністю. Як же вибрати замок для дверей, який зможе захистити вас і ваше майно? Нумо розберімося в цьому питанні. А допоможе нам співробітник інтернет-магазину https://dveri-zamki.dp.ua/zamki/zamki-dlya-kitajskih-vhodnyh-dverej, в якому безпосередньо можна придбати замки для китайських вхідних дверей з ручкою.

Основні принципи вибору замку

Якщо ви купуєте замок в уже встановлені двері, то вибір обмежується конструкцією дверей та різновидом замків, встановлених в них раніше. Заміна замикальних механізмів в цьому випадку не складає труднощів, оскільки у своїй більшості вони мають універсальні габарити.

На етапі виготовлення дверей ваші можливості у виборі замків істотно розширюються. В першу чергу, ви просто зобов'язані поцікавитися у виробника, яким чином він збирається захистити замкові механізми від злому. Сьогодні існує цілий набір таких методів, серед яких твердосплавні пластини, броне накладки, торцевий захист та ін. Якщо таке питання застало його зненацька — добре подумайте про доцільність вашої подальшої співпраці.

Дверні замки діляться на:

  • Основні (фіксують та замикають).
  • Додаткові (замикають).

Перший вид замків обладнується фіксатором-клямкою, здатною фіксувати двері в потрібному положенні, при якому не створюється перешкод роботі засувів і ригеля. Це є визначальним фактором, що впливає на довговічність замків. Основний замок встановлюється в нижній частині дверей, щоб ручки були на рівні пояса людини + може доповнюватися системою «краб».

Другий замок не забезпечується фіксатором і потрібний тільки для замикання.

Способи установки замків у двері:

  1. Вирізний (опорна планка розташовується внапуск). В даному випадку в полотні дверей готується посадкове місце для корпусу замка, а його фіксація здійснюється за допомогою опорної планки. Це надійний спосіб, але гніздо для замка дещо послаблює конструкцію.
  2. Вирізний (опорна планка втоплена у дверному полотні). Даний варіант кріплення схожий з першим, але більш стійкий до злому і трохи дорожчий.
  3. Вкладний. Установка замка виконується при знятій внутрішній облицювальній панелі. Замок фіксується на дверному полотні та прикривається захисною кишенею. Дверний куточок містить тільки отвори під засувку і замок. Це найнадійніший варіант, але і найдорожчий в обслуговуванні.
  4. Накладний. Найчастіше такий вид кріплення застосовується при установці додаткових замків. Механізм, закріплений таким способом, що найлегше піддається злому і у зв'язку з цим при монтажі слід використовувати надійне кріплення.

Типи замків

Нарешті, ми впритул підійшли до питання, який замок вибрати для тієї чи іншої двері, виходячи з використовуваного в ньому механізму. За цим параметром замки поділяються на:

  • Сувальдні. Через зовнішні аналогії, їх часто помилково називають «сейфовими». Насправді до сейфових замках застосовуються підвищені вимоги, наприклад, такі як: високий рівень захисту, надійності, секретності механізму. Сейфові замки здатні працювати в дуже жорстких умовах, навіть після впливу на них високих температур. Подібні механізми у дверних конструкціях не застосовуються. Що стосується сувальдних замків, то це один з найдавніших видів механізмів, основний принцип дії якого побудований на використанні сувальд (пластин), які вибудовують секретний паз, дозволяючи зробити напів оберт ключем.
  • Із циліндровим механізмом. Такий замок також може називатися штифтовим, англійським та ін. Він складається з наступних частин: секрету, робочої частини, захисної фурнітури. Циліндр дозволяє розпізнати по ключу «свій / чужий» і привести в дію робочий механізм. Практично всі циліндри мають стандартну форму. Даний вид замка користується найбільшою популярністю, якій він зобов'язаний не тільки вищезазначеному факту, а й своїй винятковій надійності та застосуванню різних прогресивних доповнень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Тисячі вчених з усього ...

КОМЕНТАРІ