Репутацію Йованович руйнували чиновники в Україні і приватні особи в США – стенограма Кента у Конгресі

Репутацію Йованович руйнували чиновники в Україні і приватні особи в США – стенограма Кента у Конгресі

09.11.19 12:06 0 2082
Заступник помічника державного секретаря США з європейських та євразійських справ Джордж Кент заявив, що корумповані українські чиновники і приватні громадяни США мали багато спільного у відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович з посади. Це випливає із опублікованої 7 листопада 335-сторінкової стенограми свідчень Кента перед членами трьох комітетів Палати представників, що ведуть розслідування щодо імпічменту, 15 жовтня за зачиненими дверима.

Кент охарактеризував організовані зусилля з усунення Йованович по обидва боки Атлантичного океану як «ями зі зміями».

«Згадка про ями зі зміями доречна в контексті того, що наша посол була усунена тільки завдяки діям корумпованих українців в Україні, а також приватних американських громадян тут», – сказав Кент.

Він зазначив, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко намагався помститися послу Марі Йованович і звернувся до особистого адвоката Трампа Руді Джуліані, щоб поширити неправдиву інформацію про її нелояльне ставлення до президента.

Джуліані, за його словами, провів наклепницьку кампанію, «повну брехні і недостовірної інформації» проти Йованович, до того, як вона була відкликана з посади у травні.

Водночас, за словами Кента, до підриву репутації Марі Йованович ще у 2018 році причетні двоє американських підприємців, народжених в СРСР, – Лев Парнас та Ігор Фруман. Вони, як вказує посадовець Держдепартаменту, 9 травня минулого року мали зустріч з конгресменом Пітом Сешном, який «у той же день написав листа держсекретареві Майку Помпеу, засуджуючи лояльність посла Йовановича і пропонуючи її звільнити».

Кент сказав, що він наполягав на тому, щоб Державний департамент видав «чітку заяву про підтримку» Йовановича в світлі численних нападок на неї «президентського кола» США, що поширювало «брехню» і через соціальні мережі. В цьому контексті Кент загадав, що посол США в ЄС Гордон Сондленд запропонував, щоб Йованович «виступила із заявою, або зробила відео чи твіт, заявляючи про повну підтримку зовнішньої політики президента Трампа, по суті, просячи її захищатися, а не, щоб бути захищеною Державним департаментом».

Поки публічних коментарів від посадовців, колишніх і теперішніх, в Україні та США, про яких згадав у своїх свідченнях заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент, немає.

Раніше у стенограмі свідчень, які в рамках справи за зачиненими дверима у Конгресі дала сама експосол США в Україні Марі Йованович, йшлося, що дипломат стала жертвою «брудної кампанії», здійсненої союзниками Трампа, коли її достроково відкликали з посади в Києві у травні цього року. /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: мешканці 147 ...
Наступна новина: Хорватія висловила протест ...

КОМЕНТАРІ