На Тернопіллі мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації

На Тернопіллі мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації

12.11.19 08:04 0 1512
Міністерство соціальної політики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації (ТЗР) в 2019 році. На це з Державного бюджету-2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить виготовити додатково близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю.

Це стало можливим, оскільки у четвер, 7 листопада, Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на 2019 рік. Таким чином він підтримав ініціативу Мінсоцполітики із додаткового забезпечення осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Раніше ініціативу відомства підтримала Верховна Рада України.

«У 2019 році, вперше за багато років, Міністерство соціальної політики України повністю забезпечить потреби людей та дітей з інвалідністю у ТЗР без будь-якої пріоритизації та вибірковості», - зазначила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

На забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації (ТЗР) буде додатково виділено 786 млн 950,5 тис. грн (зараз на це передбачено 1 млрд 210 млн грн). Це дозволить виготовити додатково близько 250 тис. виробів для осіб та дітей з інвалідністю.

Це не перший крок із додаткового фінансування ТЗР. У вересні цього року завдяки спільним зусиллям Мінсоцполітики та Бюджетного комітету Верховної Ради особи з інвалідністю отримають додаткових 82 млн грн.

Крім того, уже регіональні управління соціального захисту населення отримують кошти, які не надійшли вчасно у зв?'язку із раніше прийнятою постановою КМУ і зміною процедур фінансування. В Міністерстві проведено роботу для якнайшвидшого відправлення коштів в регіони!

Серед змін до держбюджету – також додаткове фінансування на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Мова йде про додаткові 354,5 млн грн (зараз на це передбачено 1 млрд 980,9 млн грн). Ці гроші підуть:

на виплату грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування;

на доплату за роботу в зоні відчуження, виплату щорічної та додаткової відпусток;

на відшкодування Фонду соціального страхування витрат на виплату допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах;

на виплату компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю, та допомоги на оздоровлення.

«Таким чином, ми покриємо заборгованість перед чорнобильцями у рамках програми. Уже найближчим часом кошти повинні надійти у Мінсоцполітики, ми розподілимо їх у регіони для подальшого цільового використання. Фактично уже до кінця листопада гроші будуть у «чорнобильців», - підкреслила Юлія Соколовська.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кремль: дати саміту ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловіка ...

КОМЕНТАРІ