На Рівненщині керівника структурного підрозділу органу місцевого самоврядування викрито в зловживанні службовим становищем,що спричинило тяжкі наслідки місцевому бюджету на суму понад 500 тис. грн.,та службовому підробленні

На Рівненщині керівника структурного підрозділу органу місцевого самоврядування викрито в зловживанні службовим становищем,що спричинило тяжкі наслідки місцевому бюджету на суму понад 500 тис. грн.,та службовому підробленні

12.11.19 08:19 0 723
У ході досудового розслідування кримінального провадження, яке розслідується слідчими Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури області, за результатами проведення слідчих дій та на підставі здобутих доказів повідомлено про підозру керівнику самостійного структурного підрозділу виконавчого комітету однієї із місцевих рад області у вчиненні службового підроблення та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, тобто злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Установлено, що вказана службова особа, діючи умисно, в порушення вимог п. 3 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо обов'язкового перерахування замовником коштів пайової участі в розвитку інфраструктури населеного пункту до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію, склав завідомо неправдивий офіційний документ - акт готовності об'єкта будівництва до експлуатації, із внесенням до нього завідомо неправдивих відомостей про сплату в повному обсязі суб'єктом господарювання коштів пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту відповідно до укладеного договору.

Зазначений підроблений офіційний документ слжбовець подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на підставі якого житловий будинок введено в експлуатацію без сплати забудовником коштів пайової участі в повному обсязі, чим місцевому бюджету спричинено майнову шкоду на суму понад 500 тис. грн.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 08.11.2019 підозрюваному обрано запобіжний захід у виді особистого зобов'язання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фермери перекрили трасу ...
Наступна новина: Соціалісти лідирують на ...

КОМЕНТАРІ