Фермери перекрили трасу Харків-Сімферополь – протестують проти запровадження ринку землі

Фермери перекрили трасу Харків-Сімферополь – протестують проти запровадження ринку землі

12.11.19 08:10 0 655
Близько 300 фермерів 11 листопада заблокували рух трасою Харків-Сімферополь неподалік села Новобогданівка Запорізької області. Як передає кореспондент Радіо Свобода, учасники акції протестують проти проведення земельної реформи та ринку землі.

Протестувальники принесли з собою плакати «Не дамо продати землю», «Нема землі – нема України» та підготували інформаційні листівки для водіїв.

«Протестуємо проти введення ринку землі тільки тому, що розуміємо, що доступу до цього ринку українські аграрії, ані малі, ані середні не отримають. Законопроєкт передбачає до 250 тисяч гектарів в одні руки, що передбачає продаж державної землі, що не робить жодна країна цивілізована світу. Всі держави аграрні тільки накопичують державний земельний банк, а наша державна хоче розпродати…Іноземний капітал навіть через від'ємний відсоток отримає кошти, а у нас кредити – під 21 %. Якщо ми навіть отримаємо їх під 8-10%, то ми все одно не будемо конкурентоспроможні», – розповів голова обласної організації Аграрного союзу України Анатолій Тиховод.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловіка ...
Наступна новина: На Рівненщині керівника ...

КОМЕНТАРІ