Global Witness: родичі Асада купили 19 квартир у Москві за 40 мільйонів доларів

Global Witness: родичі Асада купили 19 квартир у Москві за 40 мільйонів доларів

12.11.19 08:41 0 687
Родичі президента Сирії Башара Асада купили щонайменше 19 апартаментів у житлових комплексах на території елітарного району «Москва-Сіті», повідомляють розслідування неурядової антикорупційної організації Global Witness і газета Financial Times.

Вартість цього нерухомого майна родичів сирійського лідера експерти оцінюють у 40 мільйонів доларів. Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не знають про ці придбання.

«Росія – це абсолютно вільний ринок, дуже багато як громадян (РФ), так і громадян інших країн купують тут об'єкти нерухомості. Це нормальна поширена практика», – заявив він.

Згідно з документами, які отримали розслідувачі, квартири в «Москва-Сіті» з 2013 року отримали члени родини дядька Башара Асада за материнською лінією Мохаммада Махлуфа. 13 об'єктів є в особистій власності двоюрідного брата президента Сирії Хафіза Махлуфа (його звинувачували у тортурах в Сирії) або у власності підконтрольних йому компаній. Двома елітними квартирами володіють дружина іншого двоюрідного брата Асада, впливового сирійського бізнесмена Рамі Махлуфа. Ще три об'єкти в московських хмарочосах були придбані трьома іншими братами Махлуфа. За даними видання, не менш як чотири квартири використовуються як житло.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ