Металобаза

Металобаза "М-Металлл": застосування листової сталі

16.11.19 20:36 0 3832

Залежно від товщини листа та її гладкості сьогодні сталь знаходить різне застосування в будівництві та промисловості, в сільському господарстві та в побуті. Навіть дизайнери широко застосовують різні типи листової сталі у своїх роботах. Далі, ми детальніше розглянемо основні сфери застосування листової сталі. Ну а розповість нам про це співробітник металобази "М-Металлл": https://www.m-metal.com.ua/category/list-stalnoj-gost/, в якій ви безпосередньо можна придбати листа сталевий в Києві.

Листова сталь в будівництві

Листова сталь була і залишається провідним матеріалом при влаштуванні фальцевої покрівлі. Товщина листа, його гнучкість, міцність та стійкість матеріалу до різних атмосферних явищ — все це дозволяє досягти цілей та вирішити досить складні завдання в покрівельних роботах. Ціна листової сталі настільки доступна, що матеріал успішно конкурує з іншими покрівельними матеріалами.

Сучасні покрівельники все частіше працюють з профнастилом або металочерепицею, що, по суті, є тією ж листовою сталлю, покритої шаром полімерних матеріалів. Причому за вартістю покрівля з профнастилу є найбільш вигідною, особливо з огляду на простоту її монтажу.

Однак застосування сталі в будівництві не обмежується покрівельними роботами:

  1. Товста листова сталь широко використовується для облаштування металоконструкцій: з 20-мм листової сталі зварюють металеві колони, які служать основою для каркаса.
  2. Тонка листова сталь використовується і для облицювання стін, причому як зовні, так і всередині.

Інші області застосування листової сталі

  • Листова сталь, завдяки своїй міцності широко використовується і в інших галузях життєдіяльності людини. Для додання їй більшої стійкості до корозії її покривають тонким цинковим сплавом. Отримана оцинкована сталь служить сировиною для виробництва господарського інвентарю, наприклад відер, бочок тощо. Нерідко тонколистовою оцинкованою сталлю обшивають всілякі сховища, наприклад, зерна на фермах.
  • Перфоровані та рифлені листи сталі широко використовують для настилів: сходів, балконів, прольотів. Особливо часто подібні елементи необхідні на промислових підприємствах, об'єктах нафтовидобутку та нафтопереробки.
  • В автомобілебудуванні рифлені сталеві листи використовуються для створення підлог і ступенів з протиковзним ефектом, всіляких трапів.
  • У сфері дизайну листова сталь також знаходить широке застосування. В інтер'єрах, оформлених в стилі хай-тек сталеві листи можуть бути використані для стін, дверей для шаф-купе та інших елементів.
  • Меблеві дизайнери також часто використовують листову сталь для створення столів, стільців та інших предметів побуту. Останнім часом листова сталь із дзеркальною поверхнею часто використовується різними майстрами, як база для створення малюнків за допомогою фотодруку. Надалі такий лист використовується в різних інтер'єрах.
  • У рекламній індустрії листова сталь, цільна, перфорована, служить основою для різних світлових і банерних конструкцій, рекламних щитів, вивісок і т. д.
  • У сільському господарстві без перфорованих листів стали не обійтися, оскільки саме з їх допомогою створюються різні відсіваючі та калібруючі конструкції.

Висновки

Складно перерахувати всі сфери застосування листової сталі, оскільки, напевно, складно знайти інший такий матеріал, який має настільки широкий діапазон використання. Сталь може зрівнятися хіба тільки з деревом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Основні переваги ПВХ вікон

КОМЕНТАРІ