У Києві з’являться проспект Любомира Гузара і вулиця Олекси Тихого

У Києві з’являться проспект Любомира Гузара і вулиця Олекси Тихого

17.11.19 11:41 0 712
Київська міська рада 14 листопада перейменувала проспект Космонавта Комарова в Києві на проспект кардинала Української греко-католицької церкви, колишнього голови УГКЦ Любомира Гузара, повідомляє пресслужба ради.

«Уже кілька десятків років Блаженніший Любомир Гузар залишається моральним авторитетом для цілого покоління українців. І бажання вшанувати його пам'ять шляхом перейменування вулиці на його честь, знайшло підтримку киян під час громадських слухань. До голосування долучилися 1091 осіб. З них 85% підтримали ідею. Перейменування проспекту Космонавта Комарова на честь архієпископа Любомира Гузара підтримало і духовенство УГКЦ та керівництво греко-католицької церкви», – заявив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Одна з ініціаторів відповідного перейменування, депутат Київради Олеся Пинзеник заявила, що перейменування проспекту Комарова «спрямоване в першу чергу на вшанування видатної особистості, а не на реалізацію державної політики в сфері декомунізації».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генштаб почав службове ...
Наступна новина: Майже 14 мільйонів людей у ...

КОМЕНТАРІ