Дороги Одеської області не будуть ремонтувати за рахунок перевищення митних платежів

Дороги Одеської області не будуть ремонтувати за рахунок перевищення митних платежів

17.11.19 13:53 0 1281
В 2019 році ремонт доріг в Одеській області, скоріш за все, не буде виконуватися за рахунок грошей з митниці. Про це журналістам під час своєї першої з момент призначення прес-конференції повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций.

«В цьому році, наскільки нам відомо, митний експеримент в Одеській області, на жаль, не буде продовжуватись. На жаль для нас, оскільки він був доволі успішним і дозволив реалізацію проєкту траси Одеса – Рені», – наголосив Куций.

Він також повідомив, що в державному бюджеті на 2020 рік на ремонт доріг в Одеській області виділили 900 мільйонів гривень. В 2019 об'єм фінансування дорожнього ремонту становив 630 мільйонів. Всього в Одеській області близько 6 тисяч кілометрів автошляхів.

Читайте також: У КМДА анонсували ремонтні роботи в районі станції метро «Чернігівська»?

Митний експеримент полягає у спрямуванні половини суми від перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів до спецфондів обласних бюджетів тих регіонів, де знаходиться митниця. Фінансувати з цього фонду можна тільки реконструкцію і поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення.

25 жовтня 2019 року про продовження експерименту президента Володимира Зеленського та голову уряду Олексія Гончарука офіційно просила Одеська обласна рада. Як йдеться в їхньому зверненні, протягом 2017 року «митний експеримент» закумулював в місцевих бюджетах 12,3 мільярди гривень. В Одеській області частину цих грошей, а саме 2,35 мільярда гривень, витратили на ремонт 256 кілометрів доріг.

В 2018 році об'єм фінансування таких спецфондів становив 42,5 мільярди, а в 2019 – очікують наповнення до 50 мільярдів. Одеська участь в експерименті, судячи з відкритої інформації, вже була меншою – у 2018 році «митний експеримент» приніс регіону тільки 1,3 мільярда.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сенцов отримав ...
Наступна новина: США: під час стрілянини у ...

КОМЕНТАРІ