Блакитна ялина на Новий Рік: основні переваги

Блакитна ялина на Новий Рік: основні переваги

19.11.19 19:53 0 2496

У багатьох людей підготовка до святкування прийдешнього Нового Року починається з вибору ялинки. Хтось купує витончену ялинку, хтось віддає перевагу більш пишній сосні або практичній ялиці. Останнім часом все більш затребуваним атрибутом новорічних свят стає блакитна ялина. Це унікальне дерево відрізняється не тільки естетичністю, але і невибагливістю у догляді. Крім того, блакитна ялина після святкових канікул може знайти нове життя: з горщика її можна легко пересадити на дачну ділянку поруч з іншими деревами, і вона буде круглий рік радувати своїх господарів чудовими пухнастими гілками та благородними відтінками блакитного кольору. До речі, придбати її можна в інтернет-магазині https://sad.ua/khvoynye-derevya/el-khvoynye/.

Переваги блакитної ялинки перед іншими новорічними деревами

Сорт блакитної ялинки відрізняється стійкістю до різних кліматичних умов. Це дерево добре переносить сувору зиму, не псується в тіні та під прямими сонячними променями. Блакитна ялина добре проростає в будь-якому ґрунті, удобреному вапном. У висоту блакитна ялина досягає 3-5 метрів, і завдяки таким вражаючим розмірами новорічна ялинка чудово виглядає в просторому святковому залі.

У порівнянні зі звичайною ялиною, ялицею і сосною, блакитна ялина має низку переваг:

  • симетрична форма у вигляді конуса надає дереву ефектний вигляд і служить хорошим фоном для новорічних прикрас;
  • відтінок блакитної ялини варіюється від сизо-блакитного до ніжно-смарагдового, і покупець зможе вибрати той, який буде гармоніювати з інтер'єром святкового залу;
  • з блакитної ялини не обсипається хвоя, тому господарям будинку не доведеться обтяжувати себе прибиранням після новорічних канікул;
  • голки, розташовані під прямим кутом, надають гілкам багатий та пухнастий вигляд;
  • блакитна ялина невибаглива в догляді — її досить лише поливати відстояною водою, обприскувати з пульверизатора та періодично підгодовувати ґрунт.

Особливості догляду

Встановлювати блакитну ялину потрібно якомога далі від батареї, оскільки це дерево погано переносить сухе повітря. Перш ніж занести блакитну ялинку в будинок, потрібно дати їй час відтанути, щоб вона легко адаптувалася до нового температурного режиму.

Як тільки новорічні свята закінчаться, дерево потрібно так само поступово привчити до зміни температури: не можна відразу виносити його на вулиці, на мороз. Ідеальним варіантом буде розмітити блакитну ялину в горщику на балконі до настання весни, поки у неї не з'являться пагони та маленькі шишечки. У квітні-травні блакитну ялину можна буде пересадити в ґрунт на постійне місце на дачній ділянці.

Купувати блакитну ялину краще в перевірених розплідниках, де дерева ростуть в спеціальних умовах і продаються вже в ідеальному стані для домашнього вирощування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги гель-лаків PNB
Наступна новина: Какие основные принципы ...

КОМЕНТАРІ