Більше півтисячі військовослужбовців скористалися послугами Тернопільської обласної служби зайнятості

Більше півтисячі військовослужбовців скористалися послугами Тернопільської обласної служби зайнятості

20.11.19 08:29 0 585
Протягом десяти місяців поточного року послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 647 безробітних - військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції/ООС, з них 36 - особи з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримали 609 учасників АТО (ООС). Найбільше перебували на обліку у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості – 142 воїни, у Бережанській – 85, Шумській – 43 та Гусятинській – 42 районних філіях Тернопільського обласного центру зайнятості. Про це повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.

169 учасників АТО (ООС) вдалося працевлаштувати, з них 8 – за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 5 – відкрили власний бізнес, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 14 – були забезпечені тимчасовою роботою.

20 колишніх воїнів скористалися можливістю пройти перепідготовку, за професією електрогазозварник; пройшли курси цільового призначення за напрямом «Підприємець-початківець», «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі, обробка землі», «Безпечні методи та прийоми обслуговування котелень»; стажувались у роботодавців за професіями: оператор комп'ютерного набору, пекар, тракторист-машиніст с/г виробництва, муляр, верстатник деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами, завідувач складу, менеджер (управитель), слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній. Після закінчення профнавчання 85% демобілізованих учасників АТО (ООС) уже працюють.

Станом на 1 листопада 2019 року для 240 колишніх військовослужбовців продовжується пошук відповідних місць праці.

за інформацією відділу інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 20 листопада водіїв ...
Наступна новина: У Тбілісі суд розглядає ...

КОМЕНТАРІ