На Тернопільщині обговорили застосування системи електронного обліку деревини

На Тернопільщині обговорили застосування системи електронного обліку деревини

20.11.19 10:44 0 694
Пілотний проєкт e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок обговорили 19 листопада, під час семінару-наради в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс.

Серед найважливіших питань, які обговорили, виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», а також застосування національних, гармонізованих з європейськими стандартів класифікації та вимірювання лісоматеріалів.

«Ми давно зацікавлені у тому, щоб навести лад і створити єдиний механізм – систему електронного обліку. Завдяки їй забезпечуватиметься доступ до інформації про обіг деревини у форматі відкритих даних. Також чітко прослідковуватимуться рух лісопродукції, її залишки, здійснюватиметься контроль за використанням і зберіганням. Також система електронного обліку деревини сприятиме зменшенню корупційних ризиків», - зазначив Ігор Вонс.

Нагадаємо, Тернопільщина стала однією із шести областей України, підключених до пілотного проєкту e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок. Кожна людина може зайти з комп'ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.

Реєстр містить низку опцій, зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=2043789719057936

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тимошенко звернулася до ...
Наступна новина: Стрілянина в Каліфорнії: ...

КОМЕНТАРІ