У Швеції закрили справу проти Ассанжа

У Швеції закрили справу проти Ассанжа

20.11.19 15:28 0 1372
У Швеції прокуратура оголосила про те, що припиняє розслідування звинувачень у зґвалтуванні, висунутих проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

За словами представника прокуратури, докази провини Ассанжа, зібрані в ході слідства, недостатні для того, щоб передати справу до суду.

Рішення про припинення розслідування може бути оскаржене.

Звинувачення проти Ассанжа були висунуті в 2010 році. Сам він заперечував їх, стверджуючи, що жінка, яка його звинуватила, займалася з ним сексом добровільно.

Швеція тоді зажадала від Великої Британії екстрадиції Ассанжа. Побоюючись екстрадиції, засновник Wikileaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні. Влада Еквадору надала йому політичний притулок.

Ассанж майже сім років жив у будинку посольства, а навесні нинішнього року був виданий британській владі після того, як був позбавлений притулку. Зараз він відбуває тюремний термін за порушення умов застави, а також чекає рішення суду про його екстрадицію в США.

Сполучені Штати вимагають екстрадувати Ассанжа за цілою низкою звинувачень, пов'язаних із незаконним отриманням і публікацією секретних документів Пентагону. Йому загрожує тривалий тюремний термін. /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тбілісі поліція ...
Наступна новина: Під час розгону мітингу в ...

КОМЕНТАРІ