США та ЄС закликають до діалогу в Грузії на тлі антиурядових протестів

США та ЄС закликають до діалогу в Грузії на тлі антиурядових протестів

20.11.19 08:03 0 575
Сполучені Штати та Європейський союз закликали грузинський уряд, політичні партії та громадянське суспільство до «спокійного та шанобливого діалогу» після того, як тисячі людей протестували в центрі Тбілісі, вимагаючи дострокових загальних виборів.

Делегація ЄС у Грузії та посольство США «визнають глибоке розчарування широкого сегменту грузинського суспільства через провал парламентом змін до конституції», йдеться у спільній заяві дипломатів 17 листопада.

Антиурядові демонстранти зібралися біля парламенту 17 листопада, через три дні після того, як парламент відхилив конституційні поправки щодо переходу до пропорційної виборчої системи.

Зміна системи з мішаної на пропорційну до 2020 року була однією з вимог тисяч демонстрантів, які протягом тижнів збиралися в Тбілісі в червні та липні.

Наразі в Грузії парламент обирають за мішаною системою – одну частину депутатів у мажоритарних округах, іншу – за партійними списками. Опозиційні партії заявляють, що така виборча система надає переваги владній партії «Грузинська мрія».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Гривня посилилася ще на 10 ...

КОМЕНТАРІ