ОБСЄ: вибори в Білорусі не відповідали міжнародним стандартам

ОБСЄ: вибори в Білорусі не відповідали міжнародним стандартам

20.11.19 10:21 0 743
Фундаментальні свободи були знехтувані на позачергових парламентських виборах у Білорусі, за підсумками яких не переміг жоден опозиціонер, заявляють міжнародні спостерігачі.

«Перешкоди в реєстрації політичних партій, обмежена кількість місць для масових заходів і плата за їх проведення, а також кримінальна відповідальність за наклеп» кинула тінь на вибори, заявили в спостережній місії ОБСЄ 18 листопада.

«Ці вибори продемонстрували загальну неповагу до демократичних зобов'язань, – сказала Марґарет Седерфельд, керівник короткострокової спостережної місії ОБСЄ. – У країні, де влада і незалежність парламенту лімітовані, а основні свободи обмежені як для виборців, так і для кандидатів, парламентські вибори ризикують стати формальністю».

Згідно з попередніми результатами парламентських виборів у Білорусі, до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат. Попередні підсумки голосування опублікувала 18 листопада Центральна виборча комісія Білорусі.

До Палату представників Національних зборів, за даними ЦВК, обрані представники Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці і справедливості, Ліберально-демократичної партії, Білоруської аграрної партії, комуністи, а також представники громадського об'єднання «Біла Русь». Усі вони підтримують політику влади.

На цьогорічних виборах майже всі опозиційні кандидати були відсіяні владою в процесі реєстрації й агітаційного періоду. /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тимошенко звернулася до ...

КОМЕНТАРІ