Найпопулярніші види гри в більярд

Найпопулярніші види гри в більярд

20.11.19 21:38 0 3249

Більярд — унікальна гра, яка поєднує в собі переваги активного та інтелектуального відпочинку. Більшість людей хоча б раз, але пробували прокатати куля точно в лузу, а для багатьох з них це стало улюбленим способом проведення часу. Любителі та новачки можуть бути здивовані тим, яке розмаїття ігор існує на сьогодні. При цьому лідери в цьому списку залишаються незмінними, і далеко не всі з модифікацій традиційного більярду вийшли за межі вузького кола. Нумо, розгляньмо самі популярні різновиди цієї гри. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину «ТТ-більярд»: https://tt-billiard.ua/, в якому безпосередньо можна придбати все для гри в більярд.

З яких видів гри варто почати знайомство з більярдом?

Найпопулярнішими різновидами більярда є:

  • Російський або піраміда. Він може по праву очолити рейтинг найпопулярніших ігор. Попри свою назву, сьогодні в російський більярд з задоволенням грають і в інших країнах світу. Цей вид гри відноситься до категорії лузних. Кількість куль на столі - 16 шт, а їх діаметр становить 68 міліметрів. Кулі мають нумерацію 1-15, до того ж 16-та куля відрізняється кольором і відсутністю номера від інших. Стіл для піраміди має лузи, діаметром всього на 2-3 міліметри більше самої кулі. Це робить російський більярд одним з найскладніших. Довжина спортивного турнірного столу для гри в піраміду становить 12 футів. При цьому є можливість купити більярдний стіл 10 футів або меншої довжини для аматорської гри.
  • Американський пул. Це ще одна класика сучасного більярду. Як і в піраміді, пул передбачає використання 16 куль з меншим діаметром - 57,2 міліметра. За рахунок меншого діаметру, кулі простіше загнати в лузу. Це значно прискорює ігровий процес. Довжина, яку має турнірний більярдний стіл становить 9 футів. Цей вид гри особливо підходить новачкам.
  • Снукер. Це різновид більярду, що отримала популярність на території Великобританії ще за часів англійських колонізаторів. Традиційні спортивні столи мають довжину 12 футів з лузами розміром близько 120-ти міліметрів. Гра в снукер використовується 22 кулі, де 15 - червоні, а 7 - різнокольорові. Діаметр всіх куль при цьому однаковий і становить 52,4 міліметра. Як і все «англійське», снукер досить складний для розуміння новачками. Проте, саме в цій дисципліні розігруються максимальні грошові призи.
  • Безлузний більярд. Одним з представників цієї категорії є гра Карамболь. Її суть полягає в розрахунку правильної траєкторії польоту кулі. Завдання гравця — відправити биток в бортик для подальшого зіткнення з іншою кулею на столі. Чим складніша та химерніша комбінація, тим вищий рівень гри.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги MacBook Pro Retina ...
Наступна новина: Мікропозики онлайн: плюси ...

КОМЕНТАРІ